Brandofre lettede efter sigtelse: Vi har været utrygge

Fyns Politi har anholdt en mand for at have påsat to brande i Dyrup ved Odense. Nu håber ofrene, at det er den rigtige, de har fanget.

I alt er der op til 15 brande i Odense, som Fyns Politi kæder sammen, men politiet har endnu ikke beviser på, at den sigtede kan have noget at gøre med alle brandene. (Foto: )

En 41-årig mand fra Odense S er nu anholdt, efter Fyns Politi har fundet flere stærke beviser på, at det er ham, som har startet flammerne ved Dyrup Kirke i december.

Formanden for Dyrup Menighedsråd ånder nu lettet op.

- Det er aldrig rart, når der går en pyroman rundt, så det vil være dejligt, hvis det er den rigtige person, siger Poul Jensen.

I Odense har der det sidste år været mange påsatte brande. Brandene har været påsat steder, hvor der har færdes mange mennesker.

- Vi har da været utrygge, for hvornår ville det ske igen? Det vil give mere ro, og det har påvirket os meget, siger Poul Jensen.

Flere bygninger har fået sat videoovervågning op, efter en eller flere brandstiftere har sat ild til cirka 15 steder. Også i Dyrup har de taget deres forbehold.

- De ting, vi har gjort, kan ikke stoppe en brand, men det kan være med til at pågribe gerningsmanden, siger han.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.