Brandstiftelse og blottet lem: 41-årig mand er varetægtsfængslet

Den 41-årige odenseanske mand nægtede sig skyldig i grundlovsforhøret i eftermiddag.

Dørene til grundlovsforhøret blev lukket af hensyn til politiets efterforskning. (Foto: Philip Meisner)

Den 41-årige mand, der er sigtet for flere påsatte brande i Odense, er varetægtsfængslet indtil den 18. marts.

Han er sigtet for fire brande. To i november på Dalumvej og senere i den 13. december samt 18. december ved Dyrup Kirke.

Desuden er manden sigtet for blufærdighedskrænkelse. Den 26. november skulle han klokken 21.30 have blottet sig for en kvinde og onaneret foran hende.

DR Fyns reporter fortæller, at den anholdte mand er karseklippet, har gedeskæg og var iført en rød hættetrøje, store bukser og hvide gummisko, da han sad i Retten i Odense.

Den 41-årige ønskede ikke at udtale sig, og han nægtede sig skyldig i alle sigtelser. Herefter blev dørene ved grundlovsforhøret lukket af hensyn til politiets videre efterforskning.

Fyns Politi har nu frem til den 18. marts til at efterforske, hvorvidt den 41-årige er skyldig i andre forhold.

- Indtil videre har vi ikke andet på ham end de fem sigtelser. Nu skal tiden vise, om vi kan knytte ham til flere brande i Odense-området, fortæller senioranklager Jacob Thaarup.

Fyns Politi vil ikke fortælle, hvad der peger på den sigtede som brandstifter, men Jacob Thaarup fortæller, at de kan fastlægge hans færden i det område, hvor brandene blev påsat.

Manden blev anholdt to gange i går. Først lod politiet lod ham gå, men i løbet af eftermiddagen var afdelingen for personfarligkriminalitet så sikre i sagen, at man valgte at anholde manden igen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.