Brobygning hjalp kontanthjælpsmodtager: Nu har hun et gennemsnit på 10

Brobygning på erhvervsskoler skal hjælpe de 18 til 30-årige kontanthjælpsmodtagere i uddannelse.

Maria Jørgensen på 26 år var på kontanthjælp, inden hun begyndte i brobygningsforløb. Nu går hun på Syddansk Erhvervsskole. (Foto: © Niklas Møller Jørgensen DR Fyn)

En ny evaluering fra Beskæftigelsesministeriet viser, at unge kontanthjælpsmodtagere ved hjælp af et brobygningsforløb på en erhvervsskole oftere kommer i gang med en uddannelse.

Næsten en fjerdedel af de kontanthjælpsmodtagere, der kom på et brobygningsforløb, var efter to et halvt år i gang med et hovedforløb og har fundet en praktikplads.

Maria Jørgensen på 26 år fra Syddansk Erhvervsskole har været rigtig glad for brobygningsforløbet.

- Det bedste har jo helt klart været, at jeg har fået selvtillid, og at jeg er begyndt at tro på mig selv, fortæller Maria, som ved hjælp af brobygningstilbuddet er kommet væk fra kontanthjælp og i gang med en uddannelse. Hun opnår også bedre faglige resultater nu, end hun har gjort på tidligere uddannelser.

- Hvor jeg førhen havde et snit på fire, så har jeg i dag et snit på ti, siger hun og understreger, at det handler om, at man skal tænke over, hvad man vil med sit liv.

- Vil du gerne opnå noget, eller vil du blive siddende der hjemme i sofaen? siger Maria spørgende, og hun er ikke selv i tvivl.

- Du kan så mange flere ting, når du får lidt flere penge, end du gør på kontanthjælp, konkluderer hun.

Hør Maria fortælle om at gå fra at være kontanthjælpsmodtager til at være studerende.

I 2014 blev der uddelt en pulje på 19 millioner kroner til brobygningsforløb i kommunerne for at få flere unge i uddannelse.