Tema Carl Holst-sagen

Carl Holst undgår erstatningssag

Region Syddanmark har besluttet at droppe erstatningskravet mod den tidligere regionsrådsformand.

Der er grund til at smile for tidligere regionsrådsformand Carl Holst, som slipper for en erstatningssag. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix) (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Der bliver ikke rejst en erstatningssag mod den tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V).
Det har politikerne i Region Syddanmarks forretningsudvalg netop afgjort. Beslutningen er truffet ud fra en ny advokatrapport fra firmaet Halling-Overgaard.

Carl Holst er lettet over, at sagen nu får en ende.

- De sidste undersøgelser har i mine øjne været et udtryk for, at man har villet bruge nogle skatteborgerpenge på at komme ud i nogle hjørner. Det er da klart, at jeg har været påvirket af det her, men nu ser jeg fremad, siger han.

Carl Holst-sagen

Venstres Carl Holst har været centrum for en række sager, der i sin tid førte til hans afgang som forsvarsminister. Siden er sagerne blevet genstand for yderligere undersøgelser i Region Syddanmark. Følg sagen her.

Gå til tema

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) er godt tilfreds med, at man nu kan sætte et endeligt punktum i sagen.

- Jeg tror, det er meget sundt, at vi når dertil, hvor vi også har nogle ting, vi er enige om, ligesom da sagen startede.

Sagen startede tilbage i 2015, hvor Carl Holst angiveligt brugte en regionsansat medarbejder i sin personlige folketingsvalgkamp, hvilket er misbrug af skattekroner. Derfor meldte Regionsrådet i Region Syddanmark sagen til politiet den 27. november 2015.

Næstformanden i Regionsrådet, Poul-Erik Svendsen (S), mener, at rådets medlemmer har lært af sagen.

- Der er ingen, der i dag kan drømme om at ansætte en medarbejder på de vilkår, som man gjorde dengang.

Siden har der været utallige undersøgelser i gang, og tilbage i maj så det ud til, at sagen var slut, da forretningsudvalget i Region Syddanmark droppede en eventuel sag mod Carl Holst. Men Regionsrådet besluttede, at der var flere juridiske aspekter i sagen, der skulle undersøges. Det er netop den undersøgelse, som nu har fået rådet til at droppe sagen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.