Chimpanseslagsmål endte med drukneulykke i Odense Zoo

En chimpanse druknede torsdag formiddag for øjnene af dyrepasser efter tumult.

Ricardo blev 20 år og var den eneste han-chimpanse blandt hunnerne i Odense Zoo. (Foto: Odense Zoo © Foto: Odense Zoo)

Efter flere dages ballade i mellem chimpanserne i Odense Zoo eskalerede det i dag.

Den 20-årige chimpanse Ricardo måtte lade livet, da den faldt i den dybe vandgrav, som ligger rundt om chimpanseøen i den zoologiske have.

Chimpansernes anlæg, hvor slagsmålet foregik. (Foto: Malou Freimann Olesen - DR Fyn)

- Der er slagsmål blandt hunnerne i et af deres klatretårne, og det går ud over hannen, som jages ud i vandgraven, fortæller zoolog i Odense Zoo Nina Collatz Christensen.

Vandgraven er en afspærring, som er lavet, så hverken gæster eller personale udsættes for fare, hvis en chimpanse forsøger at komme ud. Vandgraven er lavet så dyb, at de farlige chimpanser drukner, hvis de hopper i den.

- Hvis de kommer i vandgraven, skal de faktisk helst drukne. Det lyder rigtig brutalt, men det er altså den løsning, vi har valgt, frem for at de kommer op til vores gæster, forklarer Nina Collatz Christensen.

Vandgraven rundt om chimpanseøen er så dyb, at chimpanserne drukner, hvis de hopper i. (Foto: Malou Freimann Olesen - DR Fyn)

Chimpanser går til bunds, når vandet er dybt nok. De har en stor muskelmasse og ikke kan svømme, og derfor druknede chimpansen Ricardo.

- Hun-chimpanserne vil lede efter Ricardo de næste par dage, men der kommer mere ro på efter konflikten. Flokken får en ny dynamik, som formentlig vil være mere fredelig, siger zoologen.

Chimpansen Ricardo kom til Odense Zoo i 2015, hvor den var flyttet fra en fransk zoologisk have som en del af et avlssamarbejde i Europa.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.