Dansk Energi: Tag en kødfri dag i stedet for at slukke lyset

Et forkert signal at sende, når mange danskere og institutioner i aften vælger at slukke lyset i en time for at sætte fokus på klimaforandringer, mener Dansk Energi.

Lørdag aften slukkes lyset over hele verden for at markere fokus på kampen mod klimaforandringer. Men i virkeligheden burde vi hellere tage en kødfri dag, mener Dansk Energi. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Hold fingrene fra lyskontakten og tag en kødfri dag i stedet.

Sådan lyder rådet fra Dansk Energi til de mange, der i aften vil deltage i markeringen Earth Hour. Her vil lyset - blandt andet i fem fynske kommuner - blive slukket i en time for at sætte fokus på klimaforandringer.

Og det er godt at markere klimasagen, men grøn el til blandt andet lys er noget af det, vi faktisk skal have mere af i fremtiden, siger direktør Lars Aagaard fra Dansk Energi.

- Jeg synes, man skal kæmpe klimakampen med de rigtige symboler og initiativer i stedet for bare at fortsætte som om vi har et umoderne gammelt el-system. Det er ikke tilfældet mere, siger Lars Aagaard.

Han har derfor denne opfordring til de kommuner, der gerne vil ind i klimakampen:

- Jeg synes i stedet kommunerne skulle holde en kødfri dag i deres institutioner, serveret gulerødder for de ansatte og så i øvrigt komme i gang med at købe nogle flere elbiler, siger Lars Aagaard.

En vigtig markering

Earth Hour arrangeres af Verdensnaturfonden og her er generalsekretær Gitte Seeberg ikke i tvivl om at det virker at så mange slukker lyset i en time.

- Nej, vi kan ikke redde klimaet ved at slukke lyset i en time om året. Der skal meget mere til. Men det er en vigtig markering og en mulighed for at vise, at man tager klimasagen alvorligt.

Samme holdning har Venstres rådmand i Odense, Jane Jegind, der har sagt god for, at kommunen slukker gadelyset i en time lørdag aften.

- Det gør selvfølgelig i sig selv ikke den store forskel - men det er en god påmindelse og kan måske være med til at starte snakken om, hvad vi ellers kan gøre for at gavne klimaet, siger Jane Jegind, der understreger, at kommunerne er i gang med en lang række andre klimainitiativer.
På Fyn er 5 kommuner som sagt med i Earth Hour. Det er Faaborg Midtfyn, Middelfart, Nordfyn, Odense og Svendborg.

I aften vælger mange at slukke lyset i en time for at sætte fokus på klimaforandringerne. Men en kødfri dag er endnu bedre, siger Dansk Energi. Gør du noget for klimasagen?

Posted by DR Nyheder on Saturday, March 19, 2016

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.