Dansk Samling demonstrerer mod nyt asylcenter

Dansk Samling er imod asylcenteret i Nyborg. Venligboerne frygter ballade.

Dansk Samling har på Facebook indkaldt til demonstration mod asylcenteret Strandvænget i Nyborg lørdag. (Foto: Kristian Østerby Jepsen DR Fyn)

Nyborg kan komme til at genlyde af slagord i morgen lørdag.

Partiet Dansk Samling, som holder til på den yderste højrefløj, har indkaldt til demonstrationen ved det nyoprettede asylcenter Strandvænget.

Dansk Samling er generelt imod indvandring, men demonstrationen handler også om den måde, som beslutningen er trukket ned over hovedet på politikere og borgere i Nyborg. Det siger Kasper Mejlhede, der er formand for Dansk Samling på Fyn.

- Staten har ignoreret lokalstyret, det kommunale selvstyre, og det, synes vi, er rigtig slemt. Vi synes, det er meget synd for de beboere, som er blevet udsat for det her asylcenter med 500 beboere, siger formanden til DR Fyn.

Han mener, at asylansøgerne kan skabe problemer for borgene i Nyborg.

Men langt fra alle er enige med Dansk Samling. Demonstrationen har skabt voldsom furore på Facebook, blandt andet på Venligboerne i Nyborgs facebookside.

- Vi synes, at det er forkert adresseret, når de stiller sig op ude ved Strandvænget, hvor der er sårbare flygtninge. De burde holde demonstrationen et andet sted, siger Hanne Børsen, der administrerer Venligboernes facebookside.

Hun frygter, at demonstrationen kan tiltrække ekstremister fra begge fløje, og at det i værste fald kan føre til optøjer og slagsmål.

- Vi kan ikke vide, om der kommer sympatisører, og det er da det, man kan frygte, siger Hanne Børsen.

Formanden for Dansk Samling, Kasper Mejlhede, siger til DR Fyn, at han ikke forventer uro fra de mennesker, som deltager i demonstrationen.

De første af de 500 flygtninge ankom til Strandvænget i sidste uge.

FacebookTwitter