Deprimerede Mette fik kultur på recept: Nu kan jeg blive en del af samfundet igen

Nyborg Kommune har foreløbigt gode erfaringer med et projekt, hvor bl.a. depressionsramte behandles med kultur.

Mette Valentin er blevet hjulpet af projektet ’Kultur på Recept’, som Nyborg Kommune tilbyder. Hun har haft et forløb på Johannes Larsen Museet i Kerteminde. (Foto: Thomas Dinsen DR Fyn)

Lad pillerne ligge og gå på museum i stedet for.

Siden årsskiftet har fire kommuner deltaget i projektet ’Kultur på Recept’, hvor borgere har haft mulighed for at komme på et ti ugers forløb mod depression eller angst.

Nyborg Kommune har indtil videre afsluttet to forløb for borgere med stress, angst og depression. Og her har tilbagemeldingerne været positive, fortæller projektleder Mathilde Kihl Kellermann.

- De mennesker, der har deltaget i de første forløb, er blevet gladere og har fået mere overskud i hverdagen, siger hun.

Mette Valentin er en af de personer, som har haft en meget svær depression de seneste to år. Hun er i gang med et forløb, der har base på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.

- At få det her fantastiske tilbud om at komme ud blandt andre mennesker på så rolig og rar en måde har gjort, at jeg kan smile igen, fortæller Mette Valentin og fortsætter:

- Jeg føler, at jeg kan blive en del af samfundet igen og komme tilbage til arbejdsmarkedet.

Kursisterne skal møde op på en given kulturinstitution tre timer tre gange om ugen. Recepten indløses hen over det 10 ugers lange kursus, som på sidste dagen er en fernisering, hvor de sygemeldte borgere viser egne værker frem.

Aalborg, Vordingborg, Nyborg og Silkeborg er de fire kommuner, som kan give borgerne kultur på recept. De får alle støtte fra satspuljemidlerne.

Facebook
Twitter