DGI kritiserer fordeling af tipsmidler

Væddeløbsbanerne modtager hvert år 90 millioner kroner i tipsmidler. DGI og Dansk skoleidræt kritiserer nu fordelingen af tipsmidlerne.

Væddeløbsbanerne modtager hvert år 90 millioner kroner i tipsmidler. DGI og Dansk skoleidræt kritiserer nu fordelingen af tipsmidlerne (Foto: Claus Rud © DR)

Væddeløbsbanerne - som den i Odense, modtager hvert år 90 millioner kroner i tipsmidler, trods faldende interesse for sporten.

En lang række organisationer, heriblandt DGI, kritiserer nu, at sporten hvert år får 90 millioner kroner fra tipsmidlerne. De mener, at pengene kan gøre mere gavn andre steder.

Dansk skoleidræt får 45 gange mindre

For eksempel hos Dansk Skoleidræt, der sørger for bevægelse blandt danske skolebørn. De får til sammenligningen kun omkring 2 millioner fra tipsmidlerne årligt.

- Set udfra de midler hestesporten bliver brugt til, så kunne nogle af de midler måske være brugt bedre ved at give dem til en organisation, som vores, siger Steen Hjorth fra Dansk Skoleidræt, der har hovedkontor i Nyborg.

Den fordeling er urimelig, mener Søren Møller, formand for DGI. Han mener ikke væddeløbssporten fortjener så mange penge.

"Det er tilskud fra staten til en hobby"

- Det er jo ikke noget der dyrkes af almindelige mennesker, og det er jo ikke noget der motiverer en bred del af befolkningen til motion. Det er ikke en aktivitet specielt for børn og unge. Det er en hobby for voksne mennesker, og det er investorer og hobbylandmænd, der her får et tilskud fra Staten, siger Søren Møller.

På Fyens Væddeløbsbane mener direktør Christian Hundebøll ikke, at tilskuddet er urimeligt. Uden pengene ville sporten ikke kunne overleve.

"Professionel eller amatørsport?"

- Jamen det ville jo gøre, at vi ikke kunne eksistere på det niveau, vi gør i dag og ikke kan konkurrerer med de udenlandske baner og med de udenlandske heste. Det ville være ærgeligt, da vi har nogle heste og nogle trænere, der kan klare sig på internationalt niveau. Det ville måske gå ud over hvor mange heste, man har råd til at have i Danmark. Er det en professionel sport man vil drive eller en amatørsport?, siger Christian Hundebøll.

Omsætningen på spil på de danske væddeløbsbaner er faldet med 60% siden årtusindeskiftet, men trods det modtager væddeløbsbanerne hvert år 90 millioner kroner af tipsmidlerne.

Hør hele indslaget fra Væddeløbsbanen i Odense her på siden

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5508f551a11f9f0d54f7ee66http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:550a14726187a912fce985edhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5508ebf06187a412fc76686chttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5509f1bd6187a912fce98557

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk