Diabetikere kan få deres insulin på køl på festival

På Langelandsfestival har diabetikere mulighed for at få opbevaret deres medicin i et køleskab.

Med det orange armbånd kan diabetikere få opbevaret deres medicin i et køleskab ved samaritterne på Langelandsfestivalen. (Foto: © Rasmus Valentin)

Sol, festival og sukkersyge.

Det kan meget hurtigt blive en dårlig kombination.

Derfor har man med et orange armbånd gjort det nemmere at være diabetiker på Langelandsfestivalen.

- For rigtig mange, er det en god tryghed, fordi du ved, at du kan tage på festival og samtidig få opbevaret din medicin uden at have risikoen for, at det bliver overophedet og virker som det skal, siger Mille Hansen, der er Diabetesforeningens kontaktperson på festivalen.

Armbåndet giver nemlig mulighed for, at man eksempelvis kan få opbevaret sn insulin i et køleskab ved samaritterne.

Et varmt telt er nemlig ikke optimalt for den vigtige medicin.

- Problemet er mange gange, at når man ligger i telt, så bliver insulinen for varm, og så kan virkningen af insulinen næsten ophøre. Så tager man noget medicin, som ikke virker så godt som de burde. Det kan blive så alvorligt, at det kræver akut lægehjælp, forklarer Mille Hansen.

Rikke Albers er diabetiker, og hun føler sig mere tryg på festivalen med det særlige orange armbånd om håndleddet. (Foto: © Rasmus Valentin)

God idé

En af dem, der har det orange armbånd spændt om håndleddet, er Rikke Albers.

Hun har diabetes 1, og er glad for de muligheder, armbåndet giver.

- Jeg synes det er en rigtig god idé. Det gør mig mere tryg, når jeg går rundt. For hvis jeg går rundt med lavt blodsukker, specielt her i varmen, og hvis man drikker alkohol, så kan blodsukkeret hurtigt blive lavt, så ved samaritterne, at jeg har diabetes, fordi jeg har armbåndet på, siger Rikke Albers.

Hun bor i campingvogn på festivalen og har derfor medicinen opbevaret i sit eget køleskab.

Men det betyder meget for hende, at man nemt kan se, at hun er diabetiker, hvis hun skulle få det dårligt.. Når hendes blodsukker bliver for lavt får hun det nemlig rigtig skidt.

- Jeg begynder at svede, mit hjerte begynder at banke og så bliver jeg svimmel og rundtosset og ved ikke rigtig, hvad jeg foretager mig. Men jeg ved bare, at jeg skal have noget at spise og drikke, forklarer hun og fortsætter:

- Jeg er så heldig, at jeg har min familie med. Men det gør mig tryggere. Så jeg kan forestille mig, at folk der er alene afsted, synes det er rigtig rart at have det her armbånd på.

Armbånd giver forståelse

Ordningen startede sidste år, og en vigtig del er, at alle er klar over, hvad armbåndet betyder.

- Vi har sørget for, at alle i vores beredskabscamp kender til armbåndet og er opmærksomme på, at de er derude, fortæller Mille Hansen.

Det er nemlig med til at skabe en større forståelse for, hvorfor man som diabetiker har brug for at tage ting med ind på festivalpladsen, som kan sikre stabilt blodsukker.

- Som diabetiker får du hurtigere hjælp, fordi man med armbåndet kan se, at du har diabetes. Det gør, at hvis man skal ind, så kan man sige, at man skal have det her druesukker med ind på festivalpladsen for at kunne forebygge det. Der er lidt mere respekt og forståelse, forklarer Mille Hansen.