Droner skal være det nye roboteventyr på Fyn

Odense Kommune investerer millioner i at skabe Europas førende dronetestcenter.

Odense Kommune går efter at sætte sig tungt på forretningen indenfor droneområdet. Arkivfoto (Foto: © Cecilie Kallestrup, DR)

Fyn skal have Europas førende dronetestcenter, og det skal en ny pose penge fra Odense Kommune hjælpe med at sikre.

Siden 2014 har Odense Kommune støttet det fynske dronesamarbejde - UAS Denmark - med 5 millioner kroner om året, og den aftale vil byrådet nu forlænge til og med 2021.

Og forudsætningene for at lave forretning på droneområdet er enestående, mener borgmester Peter Rahbæk Juel (A).

Han tror, at erfaringerne fra den fynske Robo Valley, som er en gruppe af 100 robotvirksomheder i Odense, kan bruges, når der nu skal skabes drone-arbejdspladser.

- Kan vi være gode til robotter, så tror vi også på, at vi kan blive gode til flyvende robotter, som droner jo egentlig er. Vi har alle kompetencerne, og nu investerer vi også i at få arbejdspladser og vækst ud af det, siger han.

Samarbejdet vil fremover blive en del af Udvikling Fyn, og udover Odense Kommune deltager også Syddansk Universitet og HCA Airport i UAS Denmark.

Pengene fra kommunen skal blandt andet bruges på at udvikle et drone-testcenter i HCA Airport. Her ligger allerede otte virksomheder - blandt dem Integra Aerial Services, hvor direktør Michael Thorsen, glæder sig over den nye satsning.

- Umiddelbart er det en rigtig god ide. For det giver jo et kick til droneindustrien, at vi har et sted, vi kan altid kan henvende os til, hvis vi har spørgsmål og brug for hjælp af den ene eller anden slags, mener han.