Dronningen besøgte udsat boligområde på sommertogt

Skovparken i Svendborg blev sidste år pillet af ghettolisten. I dag var Dronningen på besøg.

Mange mennesker var mødt op for at få et glimt af Dronningen, da hun besøgte Skovparken i Svendborg (Foto: Jonatan Grau Møller)

Et udsat boligområde og Kongehuset.

To ting, der sjældent har noget med hinanden at gøre.

Men torsdag eftermiddag mødtes de to verdener, da Hendes Majestæt besøgte Skovparken i Svendborg på regentens sommertogt.

Ved første øjekast var det da ikke til at se, at det bliver betragtet som et belastet område.

Mange mennesker var mødt frem med flag, og stierne, som Dronningen skulle følge, var pyntet op med orange, lilla og hvide blomster, der er sirligt placeret i hvide tønder.

Det var dog ikke alle, der fik muligheden for at møde Dronning Margrethe.

En af dem, der skulle møde hende var Jasmina Bajramovic.

- Det var en kæmpe ære. Det var ubeskriveligt. Hun var mega nede på jorden. Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige, for jeg tror, jeg sværer på en sky lige nu, fortalte hun efter mødet med Dronningen, som varede i cirka en halv time.

Område i bedring

Netop Skovparken har i mange år haft et blakket ry. Men inden for de senere år har man kunne opleve en positiv udvikling i området.

Et arbejde der bar frugt i december 2017, hvor boligområdet blev fjernet fra regeringens ghettoliste.

Derfor gik det primære programpunkt i Skovparken ud på, at Dronningen skulle høre om de forskellige initiativer, som forandrer bydelen til det bedre.

Jasmina Bajramovic har sammen med sin lærer og nogle andre piger startet et projekt op, der skal sætte fokus på det at være fleresproget og ikke to-sproget.

- Der bliver ofte set negativt på to-sprogede. Derfor vil vi gerne sætte fokus på det at have flere sprog som en fordel og ikke som en ulempe. Jeg håber, at hun kan se idéen med projektet, og se alle de gode tiltag og foreninger og idéer, der gror her i Skovparken, forklarede Jasmina Bajramovic inden mødet med Dronningen.

Jasmina Bajramovic havde en oplevelse ud over det sædvanlige, da hun præsenterede sit projekt for Dronningen, da hun var på besøg i Skovparken i Svendborg. (Foto: Jonatan Grau Møller)

Rystende nervøs

Ifølge hende selv, gik præsentationen af projektet rigtig godt.

- Det gik bedre end forventet. Jeg havde ikke som sådan øvet mig. Jeg ville hellere tage den lidt fra hoften for at virke mere personlig. Jeg følte hun fik fat i pointen, og hun spurgte meget interesseret, fortæller Jasmina Bajramovic.

Derfor var det også en tydeligt lettet 19-årig kvinde, der lige havde mødt Dronning Margrethe.

- Jeg var nervøs, og det sitrede i hele kroppen. Jeg hoppede næsten. Det var som om, jeg ikke kunne tænke på at skulle møde hende, for så ville jeg bare falde sammen af nervøsitet og ligge som en klump på gulvet. Men hun er så venlig, sød og imødekommende. Det føles som at snakke med en, man har kendt i rigtig lang tid, siger Jasmina Bajramovic.

  • Dronningen på besøg i Svendborg (Foto: Jonatan Grau Møller)
  • Dronningen på besøg i Svendborg (Foto: Jonatan Grau Møller)
  • Dronningen på besøg i Svendborg (Foto: Jonatan Grau Møller)
  • Dronningen på besøg i Svendborg (Foto: Jonatan Grau Møller)
  • Dronningen på besøg i Svendborg (Foto: Jonatan Grau Møller)
  • Dronningen på besøg i Svendborg (Foto: Jonatan Grau Møller)
  • Dronningen på besøg i Svendborg (Foto: Jonatan Grau Møller)
1 / 7

Besøg i demensby

Et af de øvrige stop på torsdagens program var på Bryghuset - Svendborg Demensby.

Her var alle lejligheder pyntet op med flag, og udenfor i gården var beboerne stimlet sammen for at se Dronningen.

- Vi er rigtig stolte over, at vi får besøg af vores Dronning, siger Annette Søby, der er projektleder i Bryghuset – Svendborg Demensby og fortsætter:

- Det betyder rigtig meget, for det er stort og en anerkendelse af stedet. Og mange af vores beboere og vores personale er store royalister.

Temaet for besøget i Demensbyen er noget så simpelt som hverdag.

- Vi synes det er vigtigt, at vi ikke laver en kulisse til ære for hende. For os er det rigtig vigtigt at give vores beboere et godt hverdagsliv. Det er selvfølgelig også det, vi gerne vil vise Dronningen, siger Annette Søby.

En af dem, der har glædet sig ekstra meget til at få besøg af Dronningen, er 92-årige Rita Mølbak. Hun er nemlig blevet valgt til at være blomster"pige".

På billederne nedenfor kan du se hvordan det så ud, da Hendes Majestæt besøgte Bryghuset - Svendborg Demensby.

  • Dronningen ankommer i karet til Bryghuset - Svendborg Demensby (Foto: Jonatan Grau Møller)
  • H.M. Dronningen får overrakt blomster af 92-årige Rita, der er beboer på Bryghuset - Svendborg Demensby (Foto: Jonatan Grau Møller)
  • Dronningen på besøg på Bryghuset - Svendborg Demensby. (Foto: Jonatan Grau Møller)
1 / 3
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk