E-sport skal skaffe kloge hoveder til den fynske Robo Valley

De fynske robotvirksomheder mangler lyse hoveder, hvis de skal blive ved med at vokse. Det kan en stor turnering i computerspillet Counter Strike måske hjælpe på.

Publikum til e-sport er ikke kun vilde med computerspil. Mange af dem har også evner og uddannelser, som kan bruges i den fynske robotindustri, mener Odense Kommune, der håber på at en stor e-sport-turnering kan rekruttere kvikke hoveder til byen. (Foto: © ESL Carlton Beener, ESL Carlton Beener)

Når Odense nu poster 2,4 millioner skattekroner om året i at hente en af verdens største e-sport-turneringer til byen, så er det ikke kun fordi byen gerne vil give computerspils-elskende danskere en oplevelse og trække turister til byen.

ESL Odense, som turneringen hedder, skal også skaffe kloge hoveder til den klynge af robot-virksomheder – populært kaldet Robo Valley - som holder til i Odense.

Kan e-sport føre til en jobsamtale?

- Vi står med en robotindustri i kraftig vækst og et stort behov for arbejdskraft. De mangler folk med gode ingeniør- og softwarekundskaber, og vi kan se, at der er et sammenfald mellem dem, der går op i e-sport, og dem, der har netop nogle af de kompetencer, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og fortsætter:

- Vi håber på, at åbne øjnene for Odense hos nogle af dem, som robot- og droneindustrien så gerne vil ansætte. De opdager byen gennem e-sport – og hvem ved, om det så er første skridt til en job-samtale.

ESL Pro League er en turnering i computerspillet Counter Strike, og ifølge arrangøren er kernepublikummet mellem 18 og 34 år. Det ventes, at det samlede tilskuertal over tre dages turnering i Odense vil være 13.500. Hertil kommer, at eventen bliver streamet til hele verden, og ESL anslår at cirka 4 millioner mennesker streamer kampene live.

Robotter i baghaven

Men det er ikke kun folk ude i verden, der skal have øjnene op for Odense som hjem for både e-sport og robotindustri. Den store turnering kan også løfte byens egne børn, mener skolerådmand, Susanne Crawley (R)

- Vi er en by, hvor børnene næsten vokser op med robotter i baghaven og droner på taget. Vi har integreret robotter og teknologi i skoler og daginstitutioner. Vi har brug for børn som er teknologisk mindede og ser sig selv ind i en digital verden, og derfor giver det også god mening at satse på e-sport, siger Susanne Crawley.