E-sport skal skaffe kloge hoveder til den fynske Robo Valley

De fynske robotvirksomheder mangler lyse hoveder, hvis de skal blive ved med at vokse. Det kan en stor turnering i computerspillet Counter Strike måske hjælpe på.

Publikum til e-sport er ikke kun vilde med computerspil. Mange af dem har også evner og uddannelser, som kan bruges i den fynske robotindustri, mener Odense Kommune, der håber på at en stor e-sport-turnering kan rekruttere kvikke hoveder til byen. (Foto: ESL Carlton Beener © ESL Carlton Beener)

Når Odense nu poster 2,4 millioner skattekroner om året i at hente en af verdens største e-sport-turneringer til byen, så er det ikke kun fordi byen gerne vil give computerspils-elskende danskere en oplevelse og trække turister til byen.

ESL og Odense
  • Odense bliver de næste tre år værtsby for Pro League CS:GO Season Six Finals, som er verdens største turnering i computerspillet Counter Strike
  • Odense Kommune er hovedsponsor med 2,4 millioner kroner om året. Dertil lægger kommunen 1,1 million kroner årligt i at skabe en Gaming Week i byen.
  • Pro League foregår over en uge, og finalerne spilles 8.- 10. december i år i Odense og ventes at tiltrække mellem 5000 og 10.000 mennesker til byen.
  • Den samlede præmiesum er en million dollars - cirka 6,2 millioner danske kroner.
  • Tre danske hold har mulighed for at kvalificere sig til ESL Pro League. Det er Heroic, Astralis og North.

ESL Odense, som turneringen hedder, skal også skaffe kloge hoveder til den klynge af robot-virksomheder – populært kaldet Robo Valley - som holder til i Odense.

Kan e-sport føre til en jobsamtale?

- Vi står med en robotindustri i kraftig vækst og et stort behov for arbejdskraft. De mangler folk med gode ingeniør- og softwarekundskaber, og vi kan se, at der er et sammenfald mellem dem, der går op i e-sport, og dem, der har netop nogle af de kompetencer, siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og fortsætter:

- Vi håber på, at åbne øjnene for Odense hos nogle af dem, som robot- og droneindustrien så gerne vil ansætte. De opdager byen gennem e-sport – og hvem ved, om det så er første skridt til en job-samtale.

ESL Pro League er en turnering i computerspillet Counter Strike, og ifølge arrangøren er kernepublikummet mellem 18 og 34 år. Det ventes, at det samlede tilskuertal over tre dages turnering i Odense vil være 13.500. Hertil kommer, at eventen bliver streamet til hele verden, og ESL anslår at cirka 4 millioner mennesker streamer kampene live.

Robotter i baghaven

Men det er ikke kun folk ude i verden, der skal have øjnene op for Odense som hjem for både e-sport og robotindustri. Den store turnering kan også løfte byens egne børn, mener skolerådmand, Susanne Crawley (R)

- Vi er en by, hvor børnene næsten vokser op med robotter i baghaven og droner på taget. Vi har integreret robotter og teknologi i skoler og daginstitutioner. Vi har brug for børn som er teknologisk mindede og ser sig selv ind i en digital verden, og derfor giver det også god mening at satse på e-sport, siger Susanne Crawley.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.