Efter betændt sag: Bykonge må forlade formandspost i energiselskab

Energiselskabs direktør har forladt sin stilling efter kritik af dobbeltrolle. Nu går formanden også.

Borgmester i Middelfart Kommune Steen Dahlstrøm har været formand for Ewii i 18 år. (Foto: Middelfart Kommune) (Foto: Middelfart Kommune)

Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm (S), træder nu tilbage fra posten som bestyrelsesformand for energiselskabet Ewii.

Fratrædelsen kommer i kølvandet på, at selskabets tidligere direktør, Knud Steen Larsen, forlod sin stilling d. 13. juni.

Direktøren er blevet kritiseret for at have en dobbeltrolle, fordi han har et investeringsselskab, som direktøren i Munck Gruppen har investeret i. Munck er samtidig en af de største leverandører til Ewii.

Derudover fik Ewii-direktøren kritik for at tage sin familie med på luksus-sponsorrejser betalt af fodboldklubben OB, som Ewii er sponsor for.

Sagen får altså nu Steen Dahlstrøm til at forlade posten som formand for energiselskabet. Det sker forud for, at selskabets repræsentantskab skal stemme om, hvorvidt de stadig har tillid til bestyrelse og formand.

- Der har været rettet kritik mod min person. Derfor synes jeg, at nu er det rette tidspunkt at sige, at der skal nye kræfter til på formandsposten, siger Steen Dahlstrøm.

Han understreger, at det var hans egen beslutning at trække sig.

En af Dahlstrøms kritikerne har været Bruno Kiel, som sidder i repræsentantskabet for Ewii.

- Jeg mener næsten, han har hovedansvaret. Han skulle have styret den tidligere direktør, så han ikke var kommet ud på det plan, hvor han er endt, siger han.

Bruno Kiel håber, at resten af bestyrelsen også trækker sig, men det afviser næstformand i bestyrelsen Carl Poulsen. Han er konstitueret formand indtil næste repræsentantskabsmøde den 15. august.

- Vi imødeser det med sindsro. Hvis der er repræsentantskabsmedlemmer, der ønsker en afstemning, må vi leve med det, siger Carl Poulsen.

- Hvis den falder ud til bestyrelsens afgang, er det det, der skal ske, siger han videre.

Steen Dalstrøm har været formand for Ewii i 18 år og borgmester i Middelfart i 31 år.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.