Efter brug af skjult kamera: Nyborg Kommune giver advarsel til it-chef

Nyborg Kommune har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Med dette id-kort udgav en medarbejder fra et privat sikkerhedsfirma sig for at være udsendt af kommunens it-afdeling. (© DR Nyheder)

Nyborg Kommune har i dag givet sin it-chef en advarsel som konsekvens af en sag, hvor it-sikkerhedsfirmaet Prueba Cybersecurity gik undercover og brugte skjult kamera mod ansatte på 4Kløverskolen i Ørbæk.

Optagelserne med skjult kamera skulle bruges til at afdække eventuelle huller i skolens it-sikkerhed, men i en aktindsigt, som DR har fået, oplyser Nyborg Kommune, at it-chefens handlinger ikke stemmer overens med de værdier, som kommunen vil være kendt for.

- Han er blevet tildelt en diskretionær advarsel for handlinger, der ikke er i overensstemmelse med de værdier, som kommunen kendes for, oplyser Nyborg Kommune i en mail til DR.

Ifølge Nyborg Kommune burde it-chefen have forstået, at han skulle have drøftet videooptagelser af kommunens ansatte med kommunens direktion.

En mail cc. til chefen for it-sikkerhedsstyregruppen var ikke tilstrækkelig kommunikation, konstaterer kommunen.

- Ikke yderligere detaljer

Samtidig kritiserer Nyborg Kommune it-chefens formuleringer og brug af smileys i mailkorrespondancen med dét sikkerhedsfirma, som Nyborg Kommune havde hyret til at lave de omdiskuterede optagelser på skolen i Ørbæk.

Nyborg Kommune ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

- Vi kan ikke gå yderligere i detaljer med personalesagen, skriver kommunaldirektør Lars Svenningsen i en mail til DR.

Den østfynske kommune er nu i gang med en juridisk undersøgelse af sagen, som blandt andet skal afklare, om kommunen skal politianmelde Prueba Cybersecurity.

It-chefen har været ansat i Nyborg Kommune i 39 år.