Efter kræftforløb: Kim Larsen er tilbage på scenen

Efter et halvt års pause på grund af sygdom er Kim Larsen i aften tilbage på årets sommerturné, der starter i Nyborg.

Kim Larsen giver den første koncert i aften klokken 20.00 i Nyborg. Privatfoto (Foto: Privatfoto: Kim Larsen og Kjukken)

Det er ikke mere end et halvt år siden, at 72-årige Kim Larsen fik konstateret prostatakræft og måtte aflyse en række koncerter hen over vinteren og foråret. Men nu er han tilbage, og i aften giver han den første koncert på Den Grønne i Nyborg.

Koncerten er udsolgt, og de 2.500 personer, der har købt billet, kan se frem til 2 sæt af 45 minutters varighed. Og der er meget at se frem til, fortæller koncertarrangør John Sørensen.

- De er i topform. Ud fra de tilbagemeldinger, vi har fået, skulle de være 100 procent klar og de glæder sig meget, siger han.

At Kim Larsen er helt klar til at spille bekræfter hans impresario Jørn Jeppesen.

- Rent fysisk er der slet ingen problemer med at synge. Her i juli har vi øvet rigtig meget og han synger fuldstændig, som han skal. Havde han ikke været klar, så var vi ikke taget på tour, siger han.

En gammel nar

Tilbage i januar udtalte Kim Larsen.

- Jeg undskylder mange gange overfor både publikum og arrangører. Jeg er ved at blive en gammel nar, og meget imod min vilje har jeg måttet indse, at jeg har brug for ekstra tid til at komme i spilleform igen. Men jeg regner bestemt med at være klar til sommer.

Og klar det blev han altså, og hans comeback får en del opmærksomhed, hvilket er noget, de lige skal vende sig til i Nyborg.

- Det er vi slet ikke vant til. Medier fra hele landet har kontaktet os for at kunne være med i aften, og det er altså bestemt ikke kutyme, når vi laver koncerter her i Nyborg. Så det er virkelig spændende at være med til, fortæller han.

Bandet kan også selv mærke en vis nervøsitet, fortæller Jørn Jeppesen.

- Der er da nok lidt ekstra nerver på denne gang. Det har jo været en lidt dum periode, så vi glæder os rigtig meget til koncerten, men også til den forhåbentlig er veloverstået, siger han.

FacebookTwitter