Efter sigtelse for voldtægt: Unge forflyttet fra asylcenter

Fem unge asylansøgere er blevet flyttet fra Børnecenter Tullebølle på Langeland. Det sker efter sigtelser for blufærdighedskrænkelse og voldtægt under Langelandsfestivalen.

To er sigtet for voldtægt, mens tre andre er sigtede for blufærdighedskrænkelser under årets Langelandsfestival (arkivfoto). (Foto: Morten Bager © DR)

Souschef i Udlændingestyrelsen Kristina Rosado bekræfter nu, at fem unge fra Børnecenter Tullebølle på Langeland er flyttet ovenpå flere episoder under Langelandsfestivalen.

- I forlængelse af anmeldelserne fra Langelandsfestivalen har centerledelsen (af børnecentret red.) anmodet om, at fem unge flyttes til andre centre, og dem har vi flyttet, lyder det i et skriftligt svar fra souschefen.

Chefen for Langelandsfestivalen, Allan K. Pedersen, har kritiseret børncenteret for ikke at have styr på, hvor de unge asylansøgere befandt sig, mens festivalen fandt sted.

Kritikken kommer efter, at tre 14-17 årige drenge fra asylcentret blevet sigtet for blufærdighedskrænkelse. Desuden er to drenge blevet anholdt for voldtægt af en 16-årig pige. De to er løsladt igen.

Udlændingestyrelsen besøgte Børnecenter Tullebølle i sidste uge for at få lejlighed til at høre nærmere om driften af centeret.

Her konstaterede styrelsen, at børnecenteret følger tilstedeværelseskontrollen, der kræver, at centreret holder mandtal tre gange i døgnet.

Udlændingestyrelsen understreger dog, at beboerne ikke er frihedsberøvet.

- Man kan ikke forvente, at personalet skal vide, hvor beboerne befinder sig døgnet rundt. Der er tale om unge, som har lov til at bevæge sig frit ind og ud af centeret, siger souschef Kristina Rosado.

Asyldirektør Sisi Eibye fra Børnecenter Tullebølle er meget ked af episoderne.

- Drengenes opførsel er total uacceptabel. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Men det er vigtigt for mig at understrege, at deres opførsel langt fra skal kædes sammen med de andre drenge på centret, sagde hun tidligere i dag til DR Fyn.

Facebook
Twitter