Efternøler åbner Tinderbox Festival med deres anden officielle koncert nogensinde

Et af de tre bands, som vandt Tinderbox Band Battle, skyder festivalen i Tusindårskoven i gang i dag.

Efternøler til lydprøve på scenen kort før de skal spille på Tinderbox Festival. I baggrunden ses Hjalmer, som kommer og spiller et nummer med dem til koncerten. (Foto: PRIVATFOTO)

Kristian Hyrlov og Jon Kold er stemmerne bag den velklingende duo fra bandet Efternøler, som åbner Tinderbox Festival torsdag eftermiddag.

Efternøler blev tilføjet festival-programmet efter at have vundet Tinderbox Band Battle-finalen på Studenterhus Odense tilbage i april som et af de tre vinderbands.

Hør Efternøler spille deres mest akustiske nummer, der hedder ’Hun har’, mens du læser artiklen:

0:00

Det er bandets anden officielle koncert sammen nogensinde, når de slår tonerne an på festivalen foran op mod 2.500 gæster på Teltscenen torsdag klokken 13.30.

- Det er vildt, mand. Det føles sgu ret overvældende som ens anden koncert at skulle stå foran et forhåbentlig stort publikum og i hvert fald på en stor scene, siger en af de to frontfigurer i bandet Kristian Hyrlov.

Efternøler spiller dansksprogede popsange med inspiration fra singer-songwriter-traditionen. Kristian Hyrlov er bandets forsanger, og Jon Kold akkompagnerer på sin guitar. De har kendt hinanden siden efterskoletiden på Faaborgegnens Efterskole i Horne, men har kun spillet sammen et års tid.

Efternølers debutkoncert blev leveret til Tinderbox Band Battle for kun to måneder siden, så de har måttet tilføje lidt sange til repertoiret for at komme op på en 40 minutters koncert, som fyres af på Tinderbox Festival torsdag.

- Vi har heldigvis en god portion sange liggende i skuffen, så det var om at starte fra en ende af og så bare øve igennem, fortæller Kristian Hyrlov.

Øvet en hulens masse

Et job på Tinderbox Festival gav de to musikere, som til daglig er studerende, en lidt mere travl forsommer.

- Vi har øvet en hulens masse, og så har vi jo brygget på nogle forskellige ting. Vi har hevet en korsanger med, og Kristian har en ven fra Odense, Hjalmar (Kim Larsens søn red.), som vi har hevet med ind til en sang – vi glæder os til at spille et nummer med ham, fortæller Jon Kold.

Op til Tinderbox Festival har bandet hygger sig hjemme hos Kristian Hyrlovs forældre i Odense.

Kristian Hyrlov synes, at der er noget særligt over at skulle spille i barndomsbyen.

- Det er så fedt. Det føles virkelig trygt, og at have vores band med er også en ret stor del af det at kunne slappe af, fordi vi ved, at de er pisse dygtige, siger Kristian Hyrlov.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk