Efterskole-bus væltede på vej til skiferie: Krisehjælp på vej til Sverige

Nogle elever blev forskrækkede, andre blev euforiske, siger forstander.

Ingen af passagerne kom til skade, da en bus fyldt med efterskoleelever fra Fyn i går eftermiddag væltede ved Lofsdalen i det vestlige Sverige.

Nu er et kriseberedskab på to krisepsykologer på vej for at yde psykisk førstehjælp til passagerne i den forulykkede bus. Det fortæller forstander på Vesterdal Efterskole, Peter Aagaard Johnsen

-Vi samler alle eleverne og personalet fra den forulykkede bus, som skal snakke med en krisepsykolog i dag. Og så kommer der en anden krisepsykolog og tager hånd om dem, der er hårdest påvirket af situationen.

Hjælp fra de lokale

Vesterdal Efterskole var på vej på skiferie i to busser, da den ene væltede. Den kom til at køre ud i rabatten og kørte af vejbanen, hvor den væltede om på højre side.

Det blev hurtig klart, at der ikke var nogen tilskadekomne ved ulykken. Ifølge forstanderen var hele situationen på mange måder ret rolig, og der gik ikke lang tid, før alle var kommet ud af bussen.

-Der var lynhurtigt en masse lokale, der stoppede op og hjalp til. Folk blev hurtigt kørt i læ på en nærliggende gård, så de ikke skulle stå i vejkanten og fryse, siger Peter Aagaard Johnsen.

Ulykken skete tæt på destinationen, og eleverne blev transporteret til deres hytter ved skisportsstedet senere på dagen, hvor de skal være resten af turen.

Reagerer forskelligt

Selvom der ikke var tale om fysiske skader, fortæller forstanderen, at der var stor forskel på, hvordan eleverne reagerede.

- Der var nogle elever, der blev helt euforiske og syntes, at det var sejt. Og så var der nogle, der blev rigtig forskrækkede, og der er nogle, der fortsat er rigtig forskrækkede, fortæller Peter Aagaard Johnsen.

Nu skal vi ud og stå på ski, så vi kan få nogle andre oplevelser i kroppen. Ellers bliver det bare siddende, tilføjer han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk