Eksperter advarer: Proteinprodukter har ingen effekt

Der er ikke nogen grund til at indtage proteinbarer efter den daglige træning. Det gør nemlig ikke den store forskel.

Unge mænd i alderen 20-26 år står for størstedelen af indtagelsen af proteindrikke. Men det er spild af penge, for der er ingen effekt af at drikke det. (Foto: Colourbox)

Proteinbarer og proteinshake fylder godt på hylderne i landets motoinscentre. Men proteintilskud er spild af penge, skriver metroxpress.

Salget af den såkaldte sportsernæring vokser stabilt med en procent om året i Danmark, men ifølge rapporten Fysisk aktivitet og kosttilskud fra Motions- og Ernæringsrådet får mere end 95 procent af danskerne dækket deres proteinbehov gennem kosten.

Kroppen har et naturligt lager

Derfor er tilskuddet ganske overflødigt, når man blot er almindelig motionist, forklarer Jakob Larsen, der er cheftræner i håndboldklubben GOG og cand.scient. i idræt og sundhed.

- Der er rigtig mange, som tror, at fordi de har løbet eller trænet, så skal de have en proteinbar eller en proteinshake. De fleste af os har masser af energi lagret i kroppen i form af fedtvæv, så man behøver ikke at tage noget ekstra, fastslår GOG-træneren over for DR Fyn.

Han påpeger, at den mad almindelige danskere får i løbet af en dag er rigeligt til dække behovet. 

Andre eksperter på området fraråder over for gratisavisen brug at proteinprodukter, men ude i et landets motionscentre er der forundring over rådet.

Forundret motionist

Mads Kronby, som til daglig læser medicin, træner fem gange to timer her uge.

Efter hver træning indtager den 23-årig mand 25 gram proteinpulver, og han kan mærke forskel, forklarer han.

- Jeg har trænet seriøst i tre år. Det første halvandet år brugte jeg ikke protienpulver, men efter jeg er begyndt, synes jeg, at jeg får en større effekt af min træning, siger Mads Kronby.

Den 23-årige medicinstuderende bruger omkring 400 kroner om måneden på proteinpulver.

Ifølge rapporten kan der være et øget behov, når man begynder at styrketræne. I takt med at træningen når et regelmæssigt leje, forsvinder det øgede behov.

Herefter kan proteinindtag ifølge eksperterne føre til øget væg, da kroppen ikke når at forbrænde det ekstra tilskud.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter