Eksperter regner forkert: Nyt supersygehus mangler plads

Der bliver ikke plads til alle patienterne på det nye supersygehus i Odense, når det står færdigt i 2021. Eksperter har regnet forkert, og konsekvensen er pladsmangel på sygehuset.

Sådan kommer det nye supersygehus til at se ud. Men med markant mere pladsmangel.

Når supersygehuset i Odense skal stå klar i 2021, bliver det sparsomt med pladsen.

Eksperter har regnet forkert på størrelsen af sygehuset og dets behandlinger.

20 procent flere skal behandles end først antaget

I 2008 skulle de vurdere, hvor meget plads der skulle være til behandling. Region Syddanmark ville have mere behandlingsplads, men eksperterne anslog, at der ville være brug for mindre.

Nye tal viser, at antallet af ambulante besøg står til at blive 20 procent højere end forventet på det nye sygehus i Odense.

Herudover har personalet i regionen tidligere påpeget, at der ikke var plads nok til nye operationsstuer på sygehuset ligesom der ikke var afsat plads til udstyr og det personale, der foretager bedøvelser.

Hver kvadratmeter skal udnyttes

Det nye supersygehus i Odense har store ambitioner om at binde forskning, uddannelse og klinisk praksis sammen. Fremover er ønsket, at sygehuset skal rumme både helhedsdiagnoser og behandlingsforløb.

Men det kan blive svært at få plads til det hele. Hver kvadratmeter skal udnyttes fuldt ud både i Odense, Nyborg og Svendborg, siger sygehusdirektør på OUH, Jane Kraglund.

- For at kunne rumme al aktivitet, så skal vi bruge det nye supersygehus fuldt ud. Men også Nyborg, Odense og Svendborg sygehus skal i spil mere, end de er i dag, siger Jane Kragelund. 

Fordelene ved et nyt supersygehus er større end ulemperne ved at skulle udnytte pladsen på alle tre fynske sygehus fuldt ud, mener sygehusdirektøren.

FacebookTwitter