Endnu en brand i Nyborg: Familie genhuset efter villabrand

Siden 2. april i år har Fyns Politi modtaget ti anmeldelser om brandstiftelser i Nyborg. 

Det vides endnu ikke, om branden var påsat. Arkivfoto. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Natten til fredag har der igen været en brand i Nyborg, denne gang i en villa på tre etager på Jernbanegade i centrum af byen. Det var en nabo, der opdagede, at der var brand i kælderen, og beboerne blev derefter evakueret og genhuset hos familie, så ingen kom til skade.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Carsten Dichmann.

- De skulle evakueres, da der var krafttig varme og røgudvinkling.Branden har skabt massive skader i kælderen, siger han.

Man kender stadig ikke årsagen, oplyser Carsten Dichmann fra Fyns Politi. (Foto: Thea Bjørn)

Branden blev anmeldt klokken 23.26 i går aftes, og der har i løbet af dagen været undersøgelser. Carsten Dichmann kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvordan branden er opstået, men lige nu undersøger de branden som et gerningssted.

- Der er nogle ting, der gør, at vi finder den her brand mistænksom. Det første er tidspunktet, altså at det skete i de sene, mørke aftentimer. Det andet er, at den ligger relativt tæt på de andre brande, siger han.

Flere brande

Det er den tiende brand i rækken på bare få måneder i Nyborg. Den første brand opstod i et kolonihavehus tilbage i april, som blev efterfulgt af en anden kolonihavebrand i maj. I juni blev tre brande stiftet, og natten til 12. juli opstod der igen tre brande inden for en radius af 400 meter.

Om denne brand også er påsat vides endnu ikke.

- Den endelig brandårsag er for tidlig at sige noget om, siger Carsten Dichmann.

Jytte Rasmussen kunne se branden fra sin terrasse. (Foto: Thea Bjørn)

Jytte Rasmussen bor tæt på villaen og så både ild og røg fra sin terrasse. Hun frygter, at denne brand også er påsat og er derfor begyndt at være en smule bekymret.

- Jeg er urolig og tænker på, hvor det mon bliver næste gang. Det er noget forfærdeligt noget, og jeg håber bare, at de finder dem, der gør det her, siger hun.

Vicepolitiinspektør Carsten Dichmann håber også på, at de får en konklusion snart.

- Vi er udmærket klar over, at befolkningen i området er bekymrede over det her. Det er fuld forståeligt. Derfor opfordrer vi også til, at folk er opmærksomme og ringer 114, hvis de ser noget mistænksomt, siger han.

Opdateret klokken 14.47 med kommentar fra Fyns Politi og borger Jytte Rasmussen.

Facebook
Twitter