Et lift fra København til Odense gav Louise et job i Carls virksomhed

Tilfældighedernes spil og en uformel tone var med til at lande et job til Louise Salebjerg-Hansen.

Louise Salebjerg-Hansen kørte fra København til Odense med Carl Kronika som passager. De to havde aldrig mødt hinanden før, men efter turen blev Louise ansat i Carls firma. (Foto: Jonatan Grau Møller)

Mennesker mødes, og sød musik opstår.

En floskel, der henviser til, at du nu skal læse en kærlighedshistorie.

Men i dette tilfælde er røde roser og romantik skiftet ud med en ansættelseskontrakt.

For da Louise Salebjerg-Hansen tilbage i august var på vej hjem fra en ferie, oprettede hun et lift på samkørselstjenesten Gomore.

Hun skulle fra København til Odense. Det skulle Carl Kronika også.

Intetanende om hvem, der ville benytte sig af hendes lift, holder Louise ind til siden et sted på Nørrebro.

Ind i bilen sætter Carl Kronika sig. Han fortæller, at han har et pr- og kommunikationsbureau og lige har været til møde med en stor dansk virksomhed.

- Der bliver jeg mega interesseret, for jeg er nyuddannet inden for kommunikation, så det vil jeg gerne høre meget mere om, og så kører snakken egentlig derfra, fortæller Louise Salebjerg-Hansen.

Ansat på fuldtid

Selvom Carl Kronika ofte benytter sig af lift rundt omkring i landet, havde han ikke forventet, at han skulle møde sin kommende medarbejder i en lille bil på Nørrebro.

- Som snakken udfolder sig, så går det op for mig, at hun er interessant og har en masse ting at fortælle. Så da hun lige havde færdiggjort sin kandidat, var det oplagt at tage en snak med hende, siger Carl Kronika, der foruden at være iværksætter, stadig går i 3. g i Haderslev.

Efter liftet kunne Louise ikke slå tanken om Carl og virksomheden ud af hovedet. Derfor skyndte hun sig at sende et cv, og da der efter en måned var blevet råd til at ansætte Louise på fuld tid, ringede han hende op og tilbød hende jobbet.

Netop denne samtaleform, hvor hvide skjorter og svedige håndflader er skiftet ud med smalltalk og vittigheder, tiltaler den nyansatte kommunikationskonsulent.

- Det var egentlig en rigtig fin måde at møde sin nye chef på. Det var nemlig ret uformelt, hvor man ikke skulle sidde med et cv, men faktisk kunne snakke ud fra interesser, og de var ret ens, så kom vi ret hurtigt ind til kernen, siger hun.

Personen bag papiret

Fra en arbejdsgivers perspektiv mener Carl Kronika, at det har været inspirerende at tænke over hvor mange nye, spændende mennesker man kan møde ved bare at gå uden for sin dør.

- Det gør bare, at snakken bliver meget mere uformel og går mere på det personlige plan, så man lærer personen at kende på en helt anden måde, end man havde gjort, hvis man bare fik navnet på et stykke papir.

- Her kan man let komme til at afvise gang på gang, fordi man ikke lige tror, at det er den rette person. Men her får man faktisk muligheden for at lære personen at kende, forklarer han.

I sin tid som ledig nyuddannet nåede Louise Salebjerg-Hansen at søge mange jobs, hvor der også var rigtig mange ansøgere. Hver gang blev hun mødt af en lukket dør, og derfor var liftet med Carl en kærkommen mulighed.

- Det var rigtig rart, at blive mødt som menneske, hvor det både var faglige kvalifikationer og personlighed, der blev anerkendt, supplerer Louise Sallebjerg-Hansen.

Ville aldrig have mødt hinanden

Hvis det ikke havde været for Louises lift, tror Carl Kronika ikke, at de to ville have mødt hinanden.

- Vi var ligesom tvunget til at snakke sammen, så det gav en eller anden dynamik, hvor vi var nødt til at høre, hvad hinanden siger, for det kunne godt være, at Louise ikke havde valgt at søge ved os, fordi hun ikke havde øjnene på de små virksomheder, siger han og møder opbakning fra sin nye medarbejder.

- Jeg havde egentlig søgt i nogle større virksomheder over hele Danmark og i udlandet, så det var en rigtig god mulighed for at få foden inden for i et område, som jeg ellers ikke ville have stiftet bekendtskab med, siger Louise Salebjerg-Hansen.

Den gode oplevelse har derfor gjort, at chefen for pr- og kommunikationsvirksomheden Copus, en anden gang vil gøre brug af den alternative jobsamtaleform.

- Om det ender ud i et bekendtskab eller et job, så tror jeg helt sikkert, det er en kanon måde at møde en masse spændende mennesker på.

Facebook
Twitter