Et ring fra chefen gør os mindre syge

Odense Kommune vil nu udbrede succesfuld ordning til alle for at mindske sygefraværet hos de ansatte.

Odense Kommune vil nu udbrede succesfuld ordning til alle for at mindske sygefraværet hos de ansatte. (Foto: Colourbox)

Hvis chefen ringer til medarbejderne, når de er syge, så falder sygefraværet.

Odense Kommune har så stor effekt af, at ledere ringer hjem til en syg medarbejder, at ordningen nu skal bredes ud til hele kommunen.

Den har det seneste år været brugt i blandt andet i børne- og ungeforvaltningen, men skal nu udbredes til at omfatte alle kommunens medarbejdere.

- Det har en rigtig god virkning på især det korte sygefravær, siger økonomidirektør Bente Monsen om den såkaldte 1-5-10-ordning i Odense Kommune, hvor chefen skal ringe hjem til syge medarbejdere på første, femte og tiende-dagen af en sygemelding.

Mere fokus på, hvornår du er syg

Helle Djelby, der er leder af vuggestuen Luna i Bellinge, er efterhånden vant til at ringe hjem til sine ansatte, når de er syge.

I vuggestuen har ordningen på godt et år nedbragt sygefraværet markant.

Det er gået fra omkring 10 dage pr. medarbejder til nu meget få dage pr. medarbejder om året.

- Jeg tror, de har fået et andet fokus på det at være syg, og hvornår man er syg, siger Helle Djelby.

Presser ikke medarbejderne

Økonomidirektør Bente Monsen afviser at ordningen presser medarbejderne til at gå på arbejde, selv om de ikke er helt raske.

- Vi spørger ikke ind til, hvad der konkret er årsagen til sygefraværet. Vi spørger til, hvordan vi kan give medarbejderen nogle gode betingelser for at han eller hun hurtigt kan vende tilbage til jobbet, fortæller Bente Monsen.

Besparelse på 37 mio. kr

Sidste år faldt sygefraværet i Odense Kommune med næsten 10 procent. Det svarer til en besparelse på 37 millioner kroner. Målet er, at der skal skæres endnu en dag af sygefraværet i år.

Region Syddanmark har en lignende ordning, hvor chefen på aftalte tidspunkter skal ringe hjem til syge medarbejdere. Også her er erfaringen, at det mindsker sygefraværet.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:519dd56da11f9d0d10fa8df1http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:51a2fc05a11f9d0fe0ac328ahttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:51a2fc956187a20e20e31bab

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk