Faaborg skal lære af Hvide Sande efter Danish Crown-lukning

Hvide Sande er en god retning at kigge i for Faaborg og de 472 fyrede slagterimedarbejdere. Den vestjyske by er et godt forbillede med en livlig havn og lav arbejdsløshed.

Havnen i Hvide Sande er omdrejningspunktet for byen, og Faaborg kan sagtens kigge i deres retning for inspiration ovenpå Danish Crown-lukningen. (Foto: Torben Møller © P4)

Hvordan skal Faaborg komme videre efter lukningen af slagteriet?

Det kunne være en idé at kigge mod Hvide Sande, hvor P4 Fyn sender fra denne morgen.

Hvide Sande er en lille by, hvor omdrejningspunktet er en havn. Byen ligger på den jyske vestkyst og har på trods af beliggenheden en meget lav arbejdsløshed.

Det gælder om at skabe en kultur

Æren for at Hvide Sande har klaret sig gennem svære tider for udkantsområder, tillægger borgmester Iver Enevoldsen en kultur for at arbejde hårdt:

- Der har været og er en iværksætterkultur herude. Vi har været vant til selv skulle arbejde ekstra for at få nogle aktiviteter, og den mentalitet er her stadig. Det er derfor, at havnen har udviklet sig til, hvad den er i dag.

 

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:52df730f6187a215d078fdbchttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:52df73166187a215d078fdbf

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter