Facebook-datacenter får kæmpe like fra dansk erhvervsliv

Hvis it-giganten opfører et datacenter til Danmark, vil det være kæmpestort for erhvervslivet, mener flere organisationer.

Facebook vil angiveligt opføre et datacenter i Odense. Hvis det bliver en realitet, vil it-giganten have tre centre i Europa. Her er Facebooks datacenter i Luleå i Nordsverige. (Foto: © Susanne Lindholm, Scanpix)

Historisk, megastort og kæmpe like. Dansk erhvervsliv er meget begejstrede over, at it-giganten Facebook angiveligt er på vej med et stort datacenter syd for Odense.

- Det er historisk og en helt igennem fantastisk nyhed. Ikke bare for Fyn, men for hele Danmark. For Facebook er ikke bare en virksomhed, men et brand, der kan tiltrække mange flere virksomheder, siger Jytte Reinholdt, direktør i Fynsk Erhverv.

Ifølge Fyens Stifttidende vil Facebook bygge tre store serverhaller og yderligere en række tilbygninger på i alt 184.000 kvadratmeter under tag i erhvervsområdet Tietgenbyen.

Facebook bekræfter interesse i at lave datacenter i Odense, men ingen beslutning er taget endnu, skriver Facebooks kommunikationsansvarlige i Norden, Peter Münster, i en sms til DR Nyheder.

Et datacenter er en effektiv fabrik, der genererer data til brugerne. Det tager flere år at etablere, men det er i denne proces, der er job at hente, mener Dansk Erhverv.

- Det kan sammenlignes med at bygge et supersygehus eller en bro, men når centret er bygget, koster det ikke meget at drive. Flere job kan derimod ligge i udvikling- eller markedsføringsafdelinger, siger Janus Sandsgaard, fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhverv.

Hvis Facebook vælger at anlægge et datacenter i Odense, er det blot tredje datacenter, Facebook vil opføre uden for USA. It-giganten har et datacenter i Luleå i Nordsverige og i Clonee vest for Dublin i Irland. Det er desuden ikke den eneste it-gigant, der vil bygge på dansk jord. Sidste år annoncerede Apple et lignende projekt nær Viborg.