Facebook og Odense er et perfekt strømmatch

It-giganten er muligvis på vej til Danmark, og det giver god mening at bygge et strømcenter i Odense, mener flere virksomheder.

Facebook meddeler, at man endnu ikke har besluttet at bygge i Odense. Men der er aktivitet på den 508.000 kvadratmeter store grund, og indgangene er bemandet med vagter. (Foto: © Yilmaz Polat, Scanpix)

Begejstringen over, at Facebook måske er på vej til Odense, har været stor, siden det kom frem, at det sociale medie angiveligt har planer om at etablere et stort datacenter i det sydøstlige Odense.

Men det er ikke den eneste it-virksomhed, som har øje på Danmark.

- Der er mange, der søger mod Skandinavien i disse år, fordi vi er attraktive med vedvarende energi og forsyningssikkerhed, siger Kim Stensdahl, teknologiredaktør på bladet Computerworld.

Det ses blandt andet i Viborg, hvor it-giganten Apple er i gang med at bygge et datacenter.

I Odense vil Facebook angiveligt bygge et datacenter med tre haller, nødstrømsgeneratorer og transformerstationer. Grunden i Tietgenbyen er over 500.000 kvadratmeter stor.

Facebook har bekræftet sin interesse for at bygge i Odense, men virksomheden har også meddelt, at man endnu ikke har truffet den endelige beslutning om at rykke til Fyn.

Ifølge Energinet.dk er Odense dog et perfekt sted at bygge et datacenter.

- Særligt omkring Odense er der stærke højspændingsforbindelser. Man kan se dem, når man kører på motorvejen. De ender i en højspændingsstation Fraude, der er en stærk HVDC-forbindelse, siger projektleder i Energinet.dk, Jesper Storebjerg.

Hvis Facebook beslutter sig for at bygge et datacenter i Odense, vil det være det kun tredje datacenter, som it-giganten har udenfor USA.