Fællestillidsmand anklager: Bios skylder redderne massevis af penge

Mindst 150 reddere har penge til gode hos det konkurstruede ambulanceselskab Bios, hævder reddernes fællestillidsmand.

Mere end 60 mand har fået trukket penge for ferie, de endnu ikke har afholdt, siger reddernes fællestillidsmand. (Arkivfoto). (Foto: claus fisker © Scanpix)

Ambulanceredderne hos det kriseramte og konkurstruede ambulanceselskab Bios står lige nu i en særdeles beklemt situation.

Reddernes fællestillidsmand Christian Stigaard hævder, at mindst 150 reddere har penge til gode hos ambulanceselskabet, der her til eftermiddag blev begæret konkurs af Region Syddanmark. Det sker, fordi selskabet ikke er i stand til at tilbagebetale 31,5 millioner kroner, som man skylder regionen.

- Mere end 60 mand har fået trukket penge for ferie, de endnu ikke har afholdt. Mange fik i sidste uge fjernet op mod 70 timers afspadsering fra deres konto uden nogen form for forklaring. Nogle mangler stadig at få penge for deres overarbejde. Alle har på en eller anden måde penge til gode, siger Christian Stigaard.

Derudover strides redderne og Bios lige nu om en fortolkning af reddernes overenskomst, hvor parterne er uenige om, hvor mange vagter, den enkelte redder skal køre. Får redderne medhold kan det betyde, at de har endnu flere penge til gode, da de mener, de skal arbejde færre dage end Bios hævder.

Christian Stigaard er bekymret for, om redderne får de penge, som de har ret til.

- Jeg vil kæmpe med næb og klør for, at alle får deres penge. Men jeg er bekymret, fordi der er rigtig mange, der gerne vil have penge ud af konkursboet, hvis Bios går konkurs. Det er store summer, det handler om for nogle reddere, og jeg kan godt frygte, om der er penge nok, siger han.

Han er dog glad for, at Region Syddanmark har sikret redderne løn, hvis regionen får tilladelse af kurator til at overtage ambulancedriften, hvis Bios erklæres konkurs.

Bios har meddelt, at selskabet ikke kommenterer på sin nuværende situation før tidligst i morgen.

Facebook
Twitter