Fængselsbetjent blev skudt i Nyborg: Bandemedlem fundet skyldig

21-årig mand er fundet skyldig i at have skudt en fængselsbetjent sidste sommer.

Fængselsbetjenten, som blev skudt, har fortsat men efter overfaldet. (Foto: © Anna Hjortdal, DR FYN)

Den 12. juli sidste år blev en fængselsbetjent passet op udenfor fængslet i Nyborg. Den dengang 36-årige betjent blev tvunget til at lægge sig ned på jorden, hvorefter han blev skudt to gange i benet.

I dag er en 21-årig mand fundet skyldig i at have skudt fængselsbetjenten. Det har Retten i Svendborg afgjort her til formiddag.

I forbindelse med skudepisoden anvendte gerningsmændene en flugtbil, en Opel Astra, som blev stjålet i Vissenbjerg nogle dage forinden. Bilen blev efterfølgende fundet udbrændt i Hjulby.

En 35-årig medgerningsmand er dømt for at have beordret tyveriet og afbrændingen af bilen. Han var også tiltalt for at have forbindelse til skyderiet, men er ikke fundet skyldig i det forhold.

Den 21-årige er også fundet skyldig i tyveri og afbrænding af bilen.

Begge mænd har forbindelse til bandemiljøet og banden Black Army. Den 35-årig er har tidligere haft en ledende funktion i banden. De har siddet i fængsel siden slutningen af sidste år og har nægtet sig skyldige i forhold til skyderiet.

Fængselsbetjenten har fortsat svære mén efter overfaldet. Han lider blandt andet af nedsat følelse i venstre fod, panikangst og posttraumatisk stress syndrom, der gør, at han har nedsat arbejdsevne.

Tillidsmanden for betjentene i Nyborg Fængsel glæder sig over, at retten nu har talt.

- Jeg er glad for, at der er faldet dom i sagen, og jeg håber, at det her vil være med til, at vores kollega kan lukke et kapitel og komme videre med sit liv, siger Martin Sørensen.

Sagen kort

  • Sent på aftenen 12. juli havde funktionæren netop parkeret sin cykel i et skur, da han blev antastet.

  • Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han skudt og ramt to gange i benet.

  • Gerningsmanden løb hen til en Opel Astra, som holdt klar i nærheden. Bilen blev senere fundet udbrændt på en rasteplads i Hjulby.

  • I forbindelse med efterforskningen har politiet fået fat i en overvågningsvideo.

  • Den viser, hvordan fire personer dagen før stjal nøglerne til bilen under et indbrud hos Barfod Transport i Vissenbjerg.