Fængselsbetjent blev skudt i Nyborg: Bandemedlem fundet skyldig

21-årig mand er fundet skyldig i at have skudt en fængselsbetjent sidste sommer.

Fængselsbetjenten, som blev skudt, har fortsat men efter overfaldet. (Foto: Anna Hjortdal © DR FYN)

Den 12. juli sidste år blev en fængselsbetjent passet op udenfor fængslet i Nyborg. Den dengang 36-årige betjent blev tvunget til at lægge sig ned på jorden, hvorefter han blev skudt to gange i benet.

I dag er en 21-årig mand fundet skyldig i at have skudt fængselsbetjenten. Det har Retten i Svendborg afgjort her til formiddag.

I forbindelse med skudepisoden anvendte gerningsmændene en flugtbil, en Opel Astra, som blev stjålet i Vissenbjerg nogle dage forinden. Bilen blev efterfølgende fundet udbrændt i Hjulby.

En 35-årig medgerningsmand er dømt for at have beordret tyveriet og afbrændingen af bilen. Han var også tiltalt for at have forbindelse til skyderiet, men er ikke fundet skyldig i det forhold.

Den 21-årige er også fundet skyldig i tyveri og afbrænding af bilen.

Begge mænd har forbindelse til bandemiljøet og banden Black Army. Den 35-årig er har tidligere haft en ledende funktion i banden. De har siddet i fængsel siden slutningen af sidste år og har nægtet sig skyldige i forhold til skyderiet.

Fængselsbetjenten har fortsat svære mén efter overfaldet. Han lider blandt andet af nedsat følelse i venstre fod, panikangst og posttraumatisk stress syndrom, der gør, at han har nedsat arbejdsevne.

Tillidsmanden for betjentene i Nyborg Fængsel glæder sig over, at retten nu har talt.

- Jeg er glad for, at der er faldet dom i sagen, og jeg håber, at det her vil være med til, at vores kollega kan lukke et kapitel og komme videre med sit liv, siger Martin Sørensen.

Læs om strafudmålingen her.

Sagen kort

  • Sent på aftenen 12. juli havde funktionæren netop parkeret sin cykel i et skur, da han blev antastet.
  • Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han skudt og ramt to gange i benet.
  • Gerningsmanden løb hen til en Opel Astra, som holdt klar i nærheden. Bilen blev senere fundet udbrændt på en rasteplads i Hjulby.
  • I forbindelse med efterforskningen har politiet fået fat i en overvågningsvideo.
  • Den viser, hvordan fire personer dagen før stjal nøglerne til bilen under et indbrud hos Barfod Transport i Vissenbjerg.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.