Færre ungdomsklubber i Odense: Forældre opretter private

Besparelser har fået Odense Kommune til at samle fritids- og ungdomsklubber i ti store ungdomscentre.

Forældre i Odense vil fortsat have en ungdomsklub på skolen. Derfor er de på Spurvelundskolen gået sammen og har privatiseret den gamle fritidsklub. (Arkivfoto). (Foto: Òlafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Forældre på Spurvelundskolen og Lumby Skolen har oprettet private fritidsklubber efter at Odense Kommune har valgt at slå deres fritids- og ungdomsklubber sammen til ti store ungdomscentre.

Sammenlægningen betyder, at skolens elever ikke længere kan gå direkte i fritidsklub, men skal rejse tre-fire kilometer på cykel eller i bus.

Jeanette Nielsen er initiativtager og bestyrelsesmedlem i den nyoprettede ungdomsklub ved Spurvelundskolen. Hun har været med til at genansætte de tidligere pædagoger i det private fritidstilbud.

- Vi har bibeholdt fritidsklubben, fordi vi mener, der er for lang afstand til det nye ungdomscenter, og fordi vi ikke mener, det er nødvendigt at lukke en velfungerende fritidsklub, siger Jeanette Nielsen.

Særligt den længere afstand har flere forældre kritiseret, men det mener Carsten Djursaa, der er leder af Ung Odense ikke er stort et problem.

- Langt størstedelen af børn og unge i Odense Kommune vil opleve fortsat at have et nært fritidstilbud, det er kun en mindre andel, der oplever en forringelse, siger han.

Kommunen har dog lyttet til kritikken og vil den første tid indsætte medarbejdere, der vil følge de yngste brugere fra 4. og 5. klasse sikkert til ungdomscenteret.

- Det vil selvfølgelig blive noget andet, end de er vant i den gamle model, men vi tror på, at vi kan skabe nogle fritidstilbud, som alle synes er spændende, siger Carsten Djursaa.

Flere andre steder i kommunen overvejer forældre også at lave en lokal fritidsklub.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk