Familie til skuddræbt i Vollsmose føler sig svigtet af politiet: - Hvorfor er Abdinurs morder ikke fanget endnu?

Fem måneder efter en 31-årig mand blev tilfældigt offer i en bandekonflikt i Vollsmose er sagen stadig uopklaret. Nu ulmer uroen i bydelen.

Abdinur Mohamed Ismails søstre. Fra venstre: Bilkhayr Mohamed Ismail (20), Fadumo Mohamed Ismail (28), Najmo Mohamed Ismail (23). (Foto: Henrik Mikaelsen)

28-årige Fadumo Mohamed Ismail har mistet sin bror, og det er en sorg, man ser i hendes øjne med det samme.

De er trætte. Og blanke. Hendes stemme dirrer, men ellers er hun fattet.

Hun taler om den dag for knap fem måneder siden, hvor alt pludselig gik i stå.

- Ham, der tog min brors liv, går stadig frit rundt derude. Men min bros liv er slut. Han kommer ikke igen. Det gør ondt. Jeg tænker på det hver dag, siger hun.

24. juni 2020 bliver Abdinur Mohamed Ismail ramt af skud, klokken er tæt på midnat. To rivaliserende bander i Odense jagter hinanden i Egeparken, få hundrede meter fra Fadumo Mohamed Ismails lejlighed i Lærkeparken.

Broderen har ingen relationer til bandemiljøet, han er en helt almindelig mand på 31 år, som befinder sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Og han ender med at betale den højeste pris.

- Det føles enormt uretfærdigt, konstaterer Fadumo lavmælt.

Sagen lagt op på en hylde

For to måneder siden blev en ung mand varetægtsfængslet og sigtet for medvirken til drab. Men den person, som affyrede det dræbende skud, har politiet altså stadig ikke fået fat i. Og familien Ismail forstår simpelthen ikke hvorfor.

- Vi føler, at sagen er blevet lagt op på en hylde, at den åbenbart ikke har høj prioritet, siger Fadumos lillesøster, 23-årige Najmo Mohamed Ismail.

- For hvad er det, præcis politiet mangler? Hvorfor er Abdinurs morder ikke fanget endnu? Skal der gå flere år? Vi har så mange spørgsmål, vi er desperate efter at få noget at vide, men vi hører aldrig fra politiet længere. De var gode til at holde os opdateret de første måneder af efterforskningen, men nu er der tavst. Vores tålmodighed er ved at være sluppet op, konstaterer hun.

Nogle dage efter 31-årige Abdinur Mohamed Ismails død var 500 borgere mødt frem til mindehøjtidelig på gerningsstedet. Knap fem måneder senere var der fredag demonstration samme sted. Borgerne i Vollsmose er frustrerede over, at drabet ikke er opklaret og kræver "retfærdighed for Abdinur". (Foto: Thea Bjørn - DR)

Ifølge Fadumo Mohamed Ismail har mange i Vollsmose fortalt politiet, hvem de mener er gerningsmanden. Men der sker ingenting.

- Det er næsten ikke til at bære for os at vide, at han måske er lige her i nærheden, siger hun.

- At den forfærdelige handling, som han har begået, ikke har haft nogen konsekvens for hans liv.

Fyns Politi: Vi mangler dokumentation

Chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, Lars Bræmhøj, forstår godt de pårørendes frustration.

- Det er rigtigt, at vi efterforsker konkrete navne. Men for at kunne anholde og varetægtsfængsle, så skal vi kunne dokumentere, at mistankegrundlaget er til stede. Og det har vi desværre ikke været i stand til endnu Så jeg kan blot endnu engang opfordre til, at de, som kommer til os, har mere end bare et navn med. Vi har brug for konkret dokumentation, siger han.

Chefpolitiinspektøren oplyser, at Fyns Politi ikke har været i kontakt med Abdinur Mohamed Ismails pårørende i cirka halvanden måned. Men det vil han lave om på nu.

- Familien skal selvfølgelig ikke gå rundt med en følelse af, at vi har glemt dem. For det har vi ikke. Og jeg kan også love dem, at sagen er prioriteret. Faktisk er der flere efterforskere på den her sag end nogen anden sag i huset, fastslår han.

Utrygge beboere demonstrerer

Men uanset, hvordan man vender og drejer det, så er drabet altså stadig uopklaret.

Og i Vollsmose ulmer uroen. I løbet af den seneste uge har der været masseslagsmål og nye skyderier i Egeparken. Ingen blev ramt, men Fyns Politi har genindført visitationszone og skærpet strafzone i området.

Men beboerne i Vollsmose har fået nok. Fredag eftermiddag afholder de demonstration i Egeparken med krav om ”retfærdighed for Abdinur” og ro i bydelen.

- Der er en generel følelse af, at den her sag ikke er blevet tage seriøst nok, siger én af arrangørerne, 24-årige Muna Ibrahim.

28-årige Fadumo Mohamed Ismail er søster til den 31-årige mand, som blev dræbt i Vollsmose for knap fem måneder siden. Hun er frustreret over at gerningsmanden stadig er på fri fod. (Foto: Henrik Mikaelsen)

- Og det er en stor falliterklæring for politiet, at der igen er skyderi i Egeparken, bare fem måneder efter, at Abdinur døde. Det skaber en enorm utryghed hos folk herude. Kan politiet overhovedet passe på os? Hvem bliver den næste uskyldige, som helt tilfældigt rammes af en kugle? Politiet må simpelthen mande op og være mere synlige, mener hun.

Brug for punktum

I Lærkeparken beder Fadumo Mohamed Ismail til, at hun snart kan få sat et ansigt på, hvem der tog livet af hendes storebror. - Jeg har brug for closure. Bare det at få vendt noget af sorgen til en form for glæde vil være en lettelse, siger hun.

Men det vil jo ikke bringe Abdinur tilbage?

- Nej, og sorgen vil altid være der. Men det vil betyde, at hans død ikke har været forgæves. For det er vigtigt at vise resten af Vollsmose og Odense, at man ikke slipper ustraffet fra at tage et menneskeliv.

Facebook
Twitter