Familiemotion vinder frem: Forældre skal væk fra sidelinjen og have sved på panden

Projektet 'Bevæg dig for livet', er på få år blevet et tilbud i en række idrætsforeninger.

Der er sved på panden og smil på læben hos både børn og voksne til dagens træning i Taasinge Håndboldklub. Her står forældrene nemlig ikke bare på sidelinjen og hepper - nej, de spiller med.

Danmarks Idrætsforening og DGI er nemlig gået sammen om at lave et projekt, der hedder 'Bevæg dig for livet', hvor børnene tager deres forældre under armen og hiver dem med til træning.

En ny undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut viser, at aldersgruppen 30-39 år er den mindst idrætsaktive. Her er det kun lidt over halvdelen, der dyrker motion.

Men det giver nu god nok mening, fortæller Mikkel Nørtoft, der er leder af Bredde og Motion hos Dansk Idrætsforbund.

- Det er en periode i livet, hvor der er rigtig travlt med at etablere sig på arbejdsmarkedet, stifte familie, købe bolig og så videre. Det er alt sammen med til at sætte dagligdagen under pres, og derfor bliver idrætten simpelthen valgt fra, siger han.

Sjov måde at være sammen på

Familietilbuddene er på få år blevet meget populært og findes nu i en række idrætsforeninger, hvor forældre og børn kan dyrke blandt andet fodbold og badminton sammen. Så forældrene får sved på panden, selvom det kan være svært at nå, når både arbejde og familieliv også skal passes.

Hos Taasinge håndboldklub er Hjørdis Skak træner for håndboldholdet, og hun er ikke i tvivl om, at tilbudet kan være med til at få flere forældre afsted.

- Det betyder noget, at man gør det sammen, da vi motiverer hinanden til at komme afsted. Når man sidder hjemme helt alene, så kan det være svært, men har du en aftale, så er det altså noget nemmere. Det er også en sjovere måde at være sammen på, end at sidde i sofaen og glo på de 120 forskellige kanaler i fjernsynet, siger hun.

Lettere at komme ud af døren

En af dem, der har forladt sofaen og er dukket op til dagens træning er Camilla Schuster Nygaard. Hun er afsted sammen med sin 13-årige datter Signe, og for hende er det lettere at komme ud af døren, når hun har sin datter med.

- Det er godt, jeg har Signe til at få mig afsted, da jeg virkelig har svært ved at trække mig selv ud af døren. Så hun gør det en del nemmere, og når jeg så først er her, så er det jo vildt sjovt, siger hun.

Facebook
Twitter