Fem mænd dømt for omfattende affaldssvindel

De fem mænd er dømt for databedrageri og mandatsvig mod Odense Renovation.

Retten i Odense fandt de fem mænd skyldige. (Foto: Dr Fyn © DR FYN)

Fem mænd er blevet kendt skyldige i Fyns største svindelsag med affald. Retten i Odense fandt dem skyldige i databedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed. Det fremgår af domsresuméet.

Fra 2007 til 2011 snød de ifølge anklageskriftet Odense Renovation Miljøcenter Nord for over seks millioner kroner.

Svindlen foregik ved, at der bogstaveligt talt blev snydt på vægten, når to vognmænd og en ejer af et nedrivningsfirma afleverede affald på miljøcentret.

De tre mænd havde lavet en aftale med to ansatte på Odense Renovation Miljøcenter Nord.

De to ansatte registrerede affaldet korrekt i Miljøcenterets elektroniske system, hvorefter de mod betaling ændrede i både affaldstype og vægt og foretog modposteringer, så vognmændene og ejeren af nedbrydningsfirmaet blev afkrævet langt mindre i afgifter.

De to ansatte ved Odense Renovation blev idømt henholdsvis tre års ubetinget fængsel og et år og ni måneder ubetinget fængsel.

Vognmændene blev hver idømt halvandet års fængsel. Et år og fire måneder blev gjort betinget med vilkår om samfundstjeneste i 200 timer.

Endelig blev ejeren af nedrivningsfirmaet idømt halvandet års ubetinget fængsel.

Ifølge Fyens Stiftstidende har de fem dømte erkendt snyd med affaldet, men ikke i det omfang, anklageskriftet har lagt op til.

De dømte har alle udbedt sig betænkningstid i forhold til anke af dommen, oplyser Fyns Politi.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.