Fire små patienter tog det første OUH-spadestik

Gravearbejdet til det nye supersygehus på Fyn er nu begyndt.

  • Efter en høj nedtælling af de fremmødte satte Silke, Alma, Theodor og Maja fire små spader i jorden.
  • Sygehuset forventes at stå færdig i 2022, og så vil det 224.000 kvadratmeter store somatiske sygehus og 26.000 m2 psykiatri-sygehus udgøre Danmarks største nyopførte sygehus. (Foto: Dr Fyn)
1 / 2

Det største byggeri i Region Syddanmark er nu begyndt. I dag blev det første spadestik til det nye supersygehus, OUH, taget.

Alt fra nysgerrige fynboer, OUH-medarbejdere til politikere og mediefolk var mødt op på marken tæt ved Syddansk Universitet i Odense.

Efter en høj nedtælling af de fremmødte satte Silke, Alma, Theodor og Maja fire små spader i jorden.Børnene er patienter på H.C.Andersens Børnehospital og Børne- og Ungdomspsykiatrien.

Imens stod formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V) og Sundhedsminister Sophie Løhde (V) ved siden af.

- Selvom det bliver et lille spadestik for jer, så bliver det et stort spadestik for historien, sagde Sophie Løhde (V).

Match made in heaven

Det nye OUH bliver bygget syd for Syddansk Universitet. Det er helt unikt, og betyder nye muligheder for samarbejde mellem forskning og klinik til gavn for begge institutioner, fortæller Henrik Dam, rektor for Syddansk Universitet.

- Det er ikke et tvangsægteskab, men derimod kærlighed mellem OUH og SDU. Et match made in heaven, siger han.

Sygehuset forventes at stå færdig i 2022, og så vil det 224.000 kvadratmeter store somatisk sygehus og 26.000 m2 psykiatri-sygehus udgøre Danmarks største nyopførte sygehus.