Flere ambulancer med blå blink i Syddanmark

Ny udrykningstype skal sikre hurtig hjælp, selv om patienten ikke er i livsfare.

Nu skal ambulancerne i Syddanmark køre med udrykning, selv om patienterne ikke er i livsfare. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Tilskadekomne, der ligger ude i regnen eller til offentligt skue midt i en butik, vil nu blive hentet med blå blink, også selv om det kun drejer sig om et brækket ben.

Hidtil har ambulancerne kun kørt med udrykning ved mere alvorlige ulykker.

Region Syddanmarks vagtcentral indfører i morgen en ny udrykningstype, hvor ambulancen vil køre med blå blink, fordi omstændighederne omkring patienten gør, at den skal nå hurtigt frem.

- Hvis en patient for eksempel har haft et krampeanfald i en butik, så er det ikke rart at ligge der og være sløv og sløj. Der vil vi så sætte lidt fart på, siger overlæge Gitte Jørgensen ved regionens vagtcentral.

Men selvom der bliver kørt med udrykning, så kan ambulancen bruges til andre og mere hastende opgaver, hvis de opstår i nærheden.

- Ambulancen kan omdirigeres til en anden opgave, hvis den haster mere set ud fra patientens tilstand. På den måde sikrer vi, at den, der har størst behov, får ambulancen først, siger Gitte Jørgensen.

Ambulancekørslen i hele landet bliver inddelt i fire typer fra A til D. A er til livstruende tilfælde, mens B er til hastende, men ikke livstruende situationer. Region Syddanmark kalder den nye type for B1.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.