Flere skal have hurtigere rutebiler til skole

I tre år har fynske studerende kunne tage en hurtig bus fra deres hjem til deres uddannelse. Region Syddanmark kalder forsøget en succes og vil nu indføre hurtigbusser i resten af regionen.

De fynske hurtigbusser bliver snart udbredt i resten af Region Syddanmark. (Foto: Frederik Dupont © DR Fyn)

I 2013 begyndte tre hurtigbusser at køre mellem Assens og erhvervsuddannelserne i Odense.

I dag kører 34 uddannelsesbusser rundt på Fyn. På den måde kan elever, der har langt til skole, blive kørt lige til døren.


Julie Jensen er en af de unge, der tit sidder i en uddannelsesbus. Det sparer hende en halv times offentlig transport på vejen til Syddansk Erhvervsskole i Odense.

- Den kører senere og lige til døren, så det er bare dejligt, siger hun.

Målet med uddannelsesbusserne var at få flere unge uden for de store byer til at tage en ungdomsuddannelse og have mindre fravær. Region Syddanmark kalder forsøget en succes. Nu skal hurtigbusserne udbredes til resten af regionen.

Selvom busserne er en succes, er det ikke til at vide, om frafaldet på ungdomsuddannelserne reelt set er blevet mindre. Det mener Kristian Grønbæk Andersen (R), medlem af regionsrådet i Region Syddanmark.

- Desværre har vi ikke tal for, hvor stort frafaldet er, men det må være muligt for uddannelsesinstitutionerne at fremskaffe, siger han.

Det er dog ikke så ligetil at måle på, fortæller Lars Havelund, kommunikationschef på Syddansk Erhvervsskole:

- Selvfølgelig har vi en opgørelse over elevtal og frafald, men det kan være svært at fastslå, hvorfor en elev stopper en uddannelse. Det kan bestå af flere forhold end bare transport, siger han.

33 ud af de 34 fynske uddannelsesruter er primært finansieret af Region Syddanmark.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.