Flere tog aflyst: DSB mistænker ansatte for falske sygemeldinger

Tre gange så mange sygemeldinger som normalt får DSB til at aflyse flere togafgange.

DSB forventer at bringe sagen for arbejdsretten senere i dag. (Foto: René Strandbygaard)

Det seneste døgn er sygemeldingerne tikket ind i en lind strøm hos DSB, der derfor har måttet aflyse flere togafgange på Fyn og i Jylland.

Der er på nuværende tidspunkt 110 sygemeldinger, hvilket er omkring tre gange så mange som normalt, oplyser DSB til DR Fyn. Derfor mener DSB, at der er tale om maskeret arbejdsnedlæggelse.

Hvorfor lokomotivførerne har valgt at nedlægge arbejdet, ved DSB ikke, og derfor forventer DSB at bringe sagen for tjenestemand- og arbejdsretten senere i dag.

De mange sygemeldinger er dog ikke i sig selv et bevis på, at der er tale om en maskeret arbejdsnedlæggelse, mener Ole Hasselbalch, professor i erhvervsret ved Aarhus Universitet.

- Det kan jo være, at de rent faktisk er syge. Det er så det, de sygemeldte i dag skal redegøre for i retten. Her kan DSB desuden forlange at se lægeerklæringer, og det går jeg da ud fra, at de gør, siger han.

Indtil sagen har været for retten har DSB ikke yderligere kommentarer.

DSB har indkaldt Dansk Jernbaneforbund til fællesmøde om sygefraværet. Det foregår i dag, torsdag, klokken 13.00. Først herefter vil forbundet kommentere på sagen.

Facebook
Twitter