Flyttetilbud til kriminelle skaber debat blandt beboerne: 'Usmageligt' eller 'god idé'?

Odense Kommune og boligforeninger i Odense vil undgå hård ghettoliste.

Sofie Hovdekorp og Abdullah Ghuzlan bor begge i Risingparken i Odense.

Modtag 15.000 kroner skattefrit og en betalt flytning, hvis du flytter til et andet område.

Ovenstående tilbud er til kriminelle i flere belastede boligområder i Odense, og det skaber debat blandt beboerne.

- Jeg synes, det er en usmagelig måde at gøre det her på, siger Sofie Hovdekorp, som er beboer i Risingparken.

På et opslag i opgangene i Risingparken i Odense tilbyder Odense Kommune og boligselskaberne kriminelle hjælp til at flytte. (Foto: Trine Rødkær)

Odense Kommune og boligforeningerne har i weekenden sat opslag op i flere belastede boligområder i Odense, ligesom opslaget er delt ud i brevsprækker og sendt til e-boks til beboerne i områderne Risingparken, Smedeløkken, Påskeløkken og Solbakken i Odense.

Målet er at få beboere, der er dømt i 2019, til at flytte, så boligområderne ikke ryger på den hårde ghettoliste i december 2020. Hvis områderne ender derpå, risikerer de at skulle rive boliger ned.

Risingparken i Odense er et af de boligområder, hvor beboere, der har modtaget en dom i 2019, kan modtage 15.000 kroner og flyttehjælp, hvis de flytter til et andet område. (Foto: Trine Rødkær)

Problematisk måde at gøre det på

Sofie Hovdekorp har boet i Risingparken i et års tid og er ærgerlig over den måde, det er gjort på.

- Det er problematisk, at der kommer en stigmatisering til området, siger Sofie Hovdekorp og fortsætter:

- Alt det andet arbejde, der foregår herude, med at gøre det mere tiltrækkende for folk, der kan forsørge sig selv at flytte herud, modarbejdes med sådan et opslag her.

Sofie Hovdekorp mener, at det er en privat sag, om man har en dom eller ej, og det havde været bedre at give tilbuddet direkte til de beboere, der var tale om.

- Det stigmatiserer alle, der vil flytte inden for det næste halve år, for er det så, fordi man har fået et tilskud eller ikke? Jeg synes, det er intimiderende at få det på den her måde, fordi det er så massivt, siger hun.

Ingen grund til at havne på den hårde ghettoliste

Abdullah Ghuzlan er også beboer i Risingparken i Odense. Han mener, at idéen med at tilbyde penge og flyttehjælp til kriminelle beboere samlet set er godt for boligområdets beboere.

- Jeg synes, det er en god idé, fordi det er synd at rive boligerne ned, og der er jo ingen grund til, at det kommer på den hårde ghettoliste, siger Abdullah Ghuzlan.

Abdullah Ghuzlan har boet i Risingparken i lidt over et år, og det er han rigtig tilfreds med.

- Det er nogle gode mennesker, der bor her, og det er nogle gode boliger og et godt område, vi har, og alletiders viceværter, så giv folk penge for at flytte ud, hvis det er det, der skal til, siger han.

Beslutningen om at give tilbuddet til beboerne er truffet af et bredt flertal af byrådets partier.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter