FN køber stort ind i Danmark

Det var en god investering for Danmark at tilbyde at betale huslejen for FN-byen. Danmark er nu den femte største leverandør til FN.

FN Byen åbnede sidste sommer i København. Det profiterer danske virksomheder nu af.

Tre medarbejdere fra Svendborg-virksomheden Grøn Sol er på vej på FN-mission for at hjælpe med at installere solceller i Guinea, Liberia og Sierra Leone i Afrika. Her skal de sørge for at få koblet solpaneler, kabler og batterier til, så FNs felt-kontorer kan få en stabil forsyning af strøm.

Og Grøn Sol er bare en af stadig flere danske virksomheder, som leverer ydelser til FN. Dermed ser det ud til, at det var en god investering for Danmark at tilbyde at betale huslejen for FN-byen, som åbnede i København sidste sommer.  

Nye tal viser, at danske virksomheders omsætning i FN-regi er steget med 40 procent fra 2012 til 2013. FN købte for tre milliarder kroner hos danske virksomheder sidste år, og Danmark er nu den femte største leverandør til FN.

Placering i København er vigtig

Peter Thagesen fra Dansk Industri tilskriver FN-byens placering i København meget af æren for den positive udvikling.

Og for Grøn Sols direktør Mads Halgaard har FN-byens placering i København været vigtig.

- Som mindre virksomhed sparer vi ikke uvæsentlige omkostninger ved at møder kan holdes i København frem for New York, Rom eller Budapest, siger han.

Får international erfaring

For Grøn Sol er samarbejdet med FN en del af en større strategi, som handler om, at virksomheden gerne vil være en aktiv spiller på energimarkedet i Afrika.

- Det er vigtigt for os, at vise, at vi kan løse den her type opgaver, siger direktør hos Grøn Sol, Mads Halgaard.

Erhvervsorganisationerne Dansk Erhverv og Dansk Industri er meget tilfredse med udviklingen. Danske virksomheder får samlet set en milliard-stor omsætning, samtidig med at de får værdifuld international erfaring.

Facebook
Twitter