Folkeaktier går som varmt brød på Sydfyn

Salg af folkeaktier skal sikre skibsblokke- og ratfabrik på Sydfyn.

- I første omgang forsøgte vi med nogle private investorer. Men det var meget sværere, end vi havde regnet med, forklarer Simon Wozniak. (Foto: Tonny Schnoor)

Folkeaktier skal redde en gammel traditionsrig skibsblokke- og ratfabrik på Sydfyn.

Sejlskibs- og håndværksentusiasterne Simon Wozniak og Helle Barner Jespersen udsteder nu folkeaktier i et forsøg på at redde den gammel fabrik H. J Jakobsen - Ollerup skibsblokke- og ratfabrik.

Fabrikken, som ligger på Sydfyn, producerer skibsblokke og skibsrat og har rødder tilbage til 1870. Og det er summen af de traditioner, som nu skal reddes for eftertiden.

Svært at finde investorer

Men det har været svært at finde investorer til at investere i fabrikken. Det fortæller medstifter af den forening, som vil købe fabrikken, Simon Wozniak.

- I første omgang forsøgte vi med nogle private investorer. Men det var meget sværere, end vi  havde regnet med, forklarer Simon Wozniak.

Folkeaktier for to millioner kroner

Det blev derfor modellen med folkeaktier, som Simon Wozniak og Helle Barner valgte.

Og det kan være en fin måde at finansiere utraditionelle ting på, siger Lektor på institut for virksomhedsledelse og -økonomi på Syddansk Universitet, Christian Floor.

- Men man skal være opmærksom på, at det nok ikke er en investering, der giver penge igen senere hen. Så det er nok ikke en rentabel forretning, man går ind i her, forklarer Christian Floor og fortsætter:

Får ikke pengene igen

- Det betyder, at man skal være villig til at afsætte det beløb, som man sætter af i dag. Og så skal man nok også lave en finansieringsform, hvor man ikke uden samtykke kan blive stillet til ansvar for at stille yderligere kapital til rådighed, siger Christian Floor.

Foreningen har den første uge samlet 224.000 kroner ind. De skal bruge i alt to millioner kroner for at kunne overtage fabrikken.

Facebook
Twitter