Forhandling: Skal Bios stadig have ambulancehjælp?

Ambulanceselskabet Responce og Region Syddanmark skal genforhandle aftalen om de to ekstra ambulancer, som Responce dagligt leverer for at dække Bios' hullede vagtplan.

En aktindsigt viser, at Region Syddanmarks embedsmænd vurderer, at Bios har brug for hjælp i mindst et halvt år mere. (Foto: claus fisker © Scanpix)

To ekstra ambulancer.

Det er, hvad Responce siden december har hjulpet med for at lukke hullerne i Bios' vagtplanen.

Aftalen om den ekstra leverance blev indgået i efteråret sidste år og trådte i kraft fra december.

Ordningen udløber til sommer, men i de kommende uger skal Responce og Region Syddanmark mødes for at drøfte en eventuel forlængelse. Det bekræfter Responces direktør, Michael Sørensen.

Aktindsigt: Bios har fortsat brug for hjælp

Siden slutningen af januar har det ligget i kortene, at aftalen med stor sandsynlighed ville blive forlænget.

Det viser en aktindsigt, som DR Fyn har fået hos Region Syddanmark.

I en mail til Bios' direktør, Morten Hansen, sendt den 26. januar 2016, skriver regionens embedsfolk:

"Som situationen er nu, regner vi med, at der bliver brug for at forlænge aftalen med seks måneder, under forudsætning af at Responce accepterer dette."

Ambulancerne er lige nu placeret i Fredericia og Kolding med én ambulance hvert sted. Men hvornår og hvordan redderne skal arbejde, vil Michael Sørensen gerne diskutere med regionen.

- Vi vil gerne vende placeringer og vagtformer på baggrund af de data, som vi har indsamlet i december og januar, siger Responce-direktøren.

Han tror på, at det lykkes at få aftalen forlænget.

- Nu plejer Region Syddanmark og Responce altid at finde nogle gode løsninger. Og hvis vi også får involveret vores dygtigere reddere ude i marken, så tror jeg på, at vi kommer i mål, siger han.

Hos Region Syddanmark fortæller konstitueret sundhedsdirektør, Mads Haugaard, at regionen endnu ikke har afgjort, om aftalen skal forlænges, og hvordan den i så fald skal strikkes sammen.

Bios har ikke svaret på DR Fyns henvendelser om en kommentar til sagen.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.