Forskningsmillioner til psykisk behandling via skærmen

Telepsykiatrisk Center skal forske i, hvordan angst og andre sindslidelser kan behandles over nettet.

Psykisk syge kan få hjælp via nettet. Nu skal der forskes i, hvor god hjælpen er, og hvad der virker bedst. (Foto: Bjarke Bo Olsen © Scanpix)

En donation på 19 millioner kroner fra Innovationsfonden skal gøre forskerne klogere på, hvordan vi kan bruge teknologien bedre til at behandle folk med depressioner, personlighedsforstyrrelser eller andre sindslidelser.

Det er Telepsykiatrisk Center i Odense, der har modtaget forskningsmillionerne. Her er man allerede langt fremme, når det gælder telepsykiatri. Med forskningen håber man at gøre behandlingen via net og apps bedre.

- Vi har brug for mere viden om, hvordan behandlingen virker for patienten. Vi har simpelthen brug for at vide mere om, hvordan det er at anvende de her værktøjer, siger afdelingschef Claus Færch fra Telepsykiatrisk Center.

Et af de projekter, der skal være med i forskningen er netop gået i gang i Svendborg. Her skal patienter hver dag via en app indrapportere, hvordan de har det.

Deres oplysninger giver terapeuten en viden om, hvordan patienten har det mellem samtalerne. Samtidig skal forskerne så bruge oplysningerne til at finde ud af, hvordan patienter får det bedre.

Lige nu er otte patienter med i forsøget. Det skal udvides til 20 i den kommende tid og gennem forskningsprojektet skal i alt 160 personer over hele landet bruge app’en.

Udover de 19 millioner kroner fra Innovatiosfonden spytter flere andre parter, blandt andre Region Syddanmark og Syddansk Universitet , penge i projektet, så det samlede budget bliver 27 millioner kroner.

KONTAKT REDAKTIONEN

Skriv til os på fyn@dr.dk. Du kan vedhæfte billeder, dokumenter eller videofiler, som du gerne vil dele med os.

Det er ikke sikkert, at DR bruger dit materiale. Det vurderer redaktionen. Når du sender materiale til os, kan DR frit offentliggøre og bruge dit indhold overalt i DR’s medier. Du vil blive krediteret.