Fotovogne i hele landet: Ny kampagne skal få fartbøller til at lette på speederen

'Sænk farten - før det er for sent.' Sådan lyder opfordringen i ny færdselskampagne.

Fotovogne er en af de ting, der virker, hvis du vil have bilister til at sænke farten, forklarer ATK-operatør Hans Frederiksen fra Fyns Politi. (Foto: Sofie Ørts)

I dag begynder politiet og Rådet for Sikker Trafik endnu engang en landsdækkende kampagne med fokus på landevejens fartbøller.

Samtidig sætter politiet ind med fotovogne og mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der kører for stærkt. Og det er langt fra første gang, politiet forsøger at få folk til at sænke farten.

- Desværre er der jo alt for mange, der kommer til skade i trafikken og endnu værre – bliver dræbt, så derfor bliver vi ved, siger Preben Ingemansen, der er leder af den operative færdselssektion hos Fyns Politi.

I kampagneperioden, som varer frem til den 29. april 2018, afsættes der flere ressourcer hos politiet for at få folk til at lette foden fra speederen.

- Vores tal viser, at det har en effekt, at vi er derude. Vi ved jo godt, at der vil blive udstedt en masse bøder i sådan en uge, som vi går ind i nu, og så regner vi med at få det ud af det, at vi endnu engang får skabt fokus på det, siger Preben Ingemansen.

En landsdækkende indsats

Alle landets kommuner undtagen Ærø Kommune er med i kampagnen, der skal få bilisterne til at sænke farten. Der er derfor stor sandsynlighed for, at du i de kommende uger vil møde en af de store, mørke fotovogne i vejkanten.

Ofte vil fotovognene medføre, at folk laver opslag på Facebook for at advare medbilister om de bødefarlige biler eller får besked via en bippende sladrehank i forruden.

De fleste af os vil nemlig gerne undgå bøden og i værste fald et klip i kørekortet, som følger med den høje fart, og det hilser politiet velkommen.

- Vi ved, når vi holder her, så går der meget kort tid, så er vi på Facebook og de forskellige apps, og det er jo fint. Det får folk til at sænke hastigheden, og det er rent faktisk det, det drejer sig om, siger Hans Frederiksen, som er ATK-operatør hos Fyns Politi.