Fredeligt boligkvarter kan ende på ghettolisten - igen

Den nye ghettolov kan ramme de forkerte områder, frygter borgmester og beboerforening i Svendborg.

- Hvis du så et parallelsamfund i vores område, så ville vi gå talstærkt ind og arbejde med dem - i stedet for at fjerne dem fra området, fortæller Karina Frederiksen fra Skovparken i Svendborg. (© (c) privatfoto)

Et fredeligt boligområde, hvor boligblokke, rækkehuse og ældreboliger ligger side om side, kan risikere at komme på ghettolisten efter den nye og omstridte ghettolov.

Karina Frederiksen bor selv i Skovparken, som ligger i den nordøstlige del af Svendborg. Det er her, hendes børn har leget på gaden, og hun selv går til den årlige juletræstænding.

Men den gode julestemning kan slutte brat den 1. december, for her bliver den nye ghettoliste offentliggjort, og med de nye regler kan Skovparken ryge direkte tilbage på listen, ligesom den var fra i 2010-2016.

- Folk tænker, at det er død, vold og ødelæggelse, men det er det overhovedet ikke. Det er et lige så fredeligt parcelhusområde som alle andre steder, fortæller Karina Frederiksen, som også er næstformand i beboerforeningen.

Skovparken røg af listen, da kriminaliteten faldt, men området er stadig et af de steder med højest arbejdsløshed i Danmark.

Presset til hovedløse løsninger

I Svendborg Kommune har de oplevet, at det har haft store konsekvenser, når et område kommer på ghettolisten. Ikke bare for det enkelte område, men for hele kommunen, forklarer borgmesteren:

- Hele vores sociale indsats bliver rettet mod det område, som har fået stemplet. Men i virkeligheden er der andre steder i vores by, som er meget mere udfordret, forklarer Bo Hansen (S).

Her tænker han på et område, hvor der bor under 1.000 mennesker, og som derfor ikke kan blive stemplet som ghetto.

- Den her lovgivning får os til at løbe hovedløst rundt og lave nogle løsninger, som ikke er gode for lokalsamfundet.

Den nye ghettoplan vil også gøre det sværere for boligområderne at komme af listen igen.

Facebook
Twitter