Frokostbøf og fri softice er ikke længere vejen til succes

Jensens Bøfhus skal sikre, at folk får en bedre oplevelse, vurderer branding-ekspert.

Jensens Bøfhus er i økonomisk krise med et underskud på 130 millioner kroner. (Foto: © Jensens Bøfhus, Jensens Bøfhus)

Det er hårde tider for den fynskejede restaurantkæde Jensens Bøfhus. De seneste fire år har kæden kæmpet med underskud, som efterhånden er løbet op i 130 millioner kroner. Det er ikke lykkedes manden bag, Palle Skov Jensen, at finde nye investorer.

Krisen skyldes især, at Jensens Bøfhus har forsømt at forny sig og følge med tiden, mener branding-ekspert Andreas Hansen fra reklamebureauet MKTG.

- De sidder fast i 1990’erne, hvor det var ret nyt, at man kunne gå ind fra gaden og få en frokostbøf eller tømme en softicemaskine for et fast beløb, siger Andreas Hansen.

Det er ikke lykkedes DR Fyn at få en kommentar fra Palle Skov Jensen, men til Dagbladet Børsen, siger han, at det ikke er et kønt regnskab.

- De restauranter, vi har nu, tjener penge, men vi har måttet lukke nogle ned og har sagt farvel til en del ansatte, og omkostningerne i den forbindelse har drænet os, forklarer Palle Skov Jensen.

Dorte Wimmer, markedsføringsekspert i Retail Institute Scandinavia, foreslog for et år siden, at Jensens Bøfhus skulle skifte navn.

Folk skal blive overraskede

Men det er ikke de udefrakommende faktorer, der skal ændres, mener Andreas Hansen.

- Jeg synes, at man for mange gange har set, at virksomheder skifter farve og logo, måske endda også slogan, men indholdet er det samme, siger Andreas Hansen, som er skeptisk overfor konceptet.

Jensens Bøfhus har for nyligt lanceret et nyt koncept med et nyt logo og nye farver, som skal forsøge at redde den økonomiske krise, de er havnet i.

- Det er ikke længere en mulighed at putte flere følelser i brandet eller sørge for, at det kommunikerer anderledes. Jensens Bøfhus er helt derude nu, hvor de skal ned i produktet og sikre, at folk får en bedre oplevelse, end de havde ventet, siger Andreas Hansen.

Der sker også positive ting

Erhvervsredaktør på TV2 Fyn, Ole Frank Rasmussen, siger, at der trods alt også sker positive ting i Jensens Bøfhus’ regnskab, selv om situationen er alvorlig.

- Gælden er blevet nedbragt med 87 millioner kroner det seneste år. Og hvis alt går efter planen, regner Palle Skov Jensen med, at han har positivt regnskab i indeværende år, siger Ole Frank Rasmussen, som tror på, at det kan lykkes for restaurantkæden at blive på markedet.