Fyn topper listen over juleaftens-indbrud: Tyvebande slog sig løs i Middelfart

Politiet mener, at indbrud i Middelfart er begået af den samme gruppe af gerningsmænd.

Der har været 16 anmeldelser om indbrud i Middelfart i går, oplyser politiet (ARKIVFOTO). (Foto: Lars Rievers © Scanpix)

Hvis du bor i Middelfart på Fyn, så er der en langt større risiko for, at dit hjem er blevet udsat for et indbrud i går - juleaften.

På hele Fyn er der kommet 28 anmeldelser om indbrud den 24. december, og hermed er Fyn den politikreds med klart flest anmeldelser.

Indbruddene er ikke jævnt fordelt over hele Fyn, fortæller vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen.

- Vi må desværre konstatere, at vi haft en serie af indbrud i Middelfart i går. Vi er kommet op på 16. Når man ser på resten af Fyn, så er vi ikke så hårdt ramt - her ser det meget fornuftigt ud.

Mistænker østeuropæiske kriminelle

Politiet har lavet de første analyser af indbruddene i Middelfart og mener, at de er begået af den samme gruppe af gerningsmænd.

- Det ser ud til, at gerningsmændene skal findes i det østeuropæiske, kriminelle miljø. Det vurderer vi blandt andet, fordi indbruddene er begået sidst på eftermiddagen, og på grund af måden de har tiltvunget sig adgang til villaerne, siger vicepolitiinspektøren og fortsætter:

- De har brækket vinduer og døre op med en skruetrækker og et koben, som har den samme størrelse og er af samme type, siger Jesper Weimar Pedersen og fortæller, at tyvene er gået efter penge og smykker.

Politiet har også en række vidner, der har set en række mistænkelige personer omkring et hus klokken 18 i går.

- Man retter henvendelse til dem, og så stikker de af over hækken til en naboejendom. De bliver samlet op af en hvid bil. Vidnerne fortæller, at de var østeuropæiske af udseende, siger vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen.

450 indbrud landet over

Hvis man zoomer lidt ud, så er antallet af indbrud i Middelfart ikke dækkende for tallene landet over.

Tallene viser, at der i alt har været 455 indbrud fra den 20. december til og med den 24. december. Det er på samme niveau som sidste år, hvor der var 464 indbrud i julens første dage.

Det er dog endnu for tidligt at sige noget helt konkret om antallet af indbrud i julen, forklarer Youssef Lharraki, der er vagtchef ved Rigspolitiet.

- Det skyldes, at flere familier stadig ikke er kommet hjem fra deres juleferie, så derfor er det lidt for tidligt at drage nogen konklusioner, siger han.

Har du haft indbrud i julen, så vil vi gerne tale med dig? Skriv en mail på 1212@dr.dk, så kontakter vi dig.