Fyn vinder international cykelpris

Fyns fokus på cyklisme udløste i går en pris som årets cykelregion.

Dæmningen ved Helnæs. (Foto: © Morten Storch)

Fyn er kåret til årets Bike Region.

Prisen blev uddelt i forbindelse med VM i cykling, der lige nu bliver afholdt i Bergen, og det er Den Internationale Cykelunion UCI, der står bag.

Det er blandt andet de skræddersyede tilbud til turister og supercykelstierne i Odense, som UCI har lagt vægt på i kåringen.

Rasmus Hessum Hansen, der er Chef for Sport Event Fyn, tror på, at den regnbuefarvede etiket vil få få flere cykel-events og turister til Fyn i fremtiden.

- De her striber kan vi nu få lov at besmykke os med og bruge i markedsføringen og promoveringen af Fyn. Og omverdenen har lagt mærke til os nu, og vi får nogle følere og indledende snakke med folk, som ikke tidligere kom til Fyn. Så jeg tænker, der er mere i bedding fremadrettet, siger han.

Et af de steder, der prioriterer gode cykeltilbud til turisterne er omkring Egeskov slot i Kværndrup. Og her er de klar, hvis prisen betyder flere cykelturister, fortæller Henrik Neelmeyer der er direktør for Egeskov Slot.

- Vi har blandt andet en cykelparkering, hvor folk kan få låst deres cykler inde, og hvor der også er luftpumper, siger han.

Men Henrik Neelmeyer ved også, at der skal mere til, hvis de skal blive ved med at lokke cykelturisterne til.

- Vi skal blive bedre til at sikre, at der er en ordentlig infrastruktur med cykelstier, og så skal hotellerne være helt klar til at modtage de folk, der kommer på cykel. Blandt andet med tilbuddet om bagagetransport for dem der kunne tænke sig en længere ferie på Fyn, siger han.

Om to måneder skydes en af UCI’s helt store events i gang på Fyn, når Bogense er vært for Telenet World Cup Cyclo-Cross.