Fyns Politi: Beskyttelse handler ikke om penge

Fyns Politi menes at have brugt en million kroner på det meget omdiskuterede arrangement med Yahya Hassan tirsdag aften.

Fyns Politi har foreløbig holdt kortene tæt til kroppen og vil ikke fortælle, hvor meget de har brugt på at passe på Hassan og tilskuerne.

Er det det hele værd at bruge så mange af samfundets ressourcer, for at en digter kan få lov at læse sine digte op i Vollsmose?

Spørgsmålet har været oppe at vende flere gange i forbindelse med, at digteren Yahya Hassan tirsdag besøgte bydelen i et meget omdiskuteret arrangement.

Fyns Politi har foreløbig holdt kortene tæt til kroppen og vil ikke fortælle, hvor meget de har brugt på at passe på Hassan og tilskuerne.

Politi: En opgave der skal løses

- Vi gør ikke sådan noget op i penge. Det er en opgave, der skal løses. Det er en del af politiets arbejde, siger chefpolitiinspektør John Jacobsen og fortsætter:

- Det her handler ikke om penge eller ressourcer, fastslår John Jacobsen.

Det var Odense Centralbibliotek, der arrangerede, og bibliotekschef Kent Skov Andreasen vil ikke vurdere, om det er det værd.

Svært at sætte kroner og ører på

- Spørgsmålet er, om det kan gøres op i penge? Politikerne bakker jo op om, at det er vigtigt at denne type arrangementer kan holdes. Det er svært at sætte kroner og ører på, siger Kent Skov Andreasen.

Ifølge fagbladet Dansk Politi har Fyns Politi brugt over en million på arrangementet. Men det vil politidirektør Poul Løhde ikke kommentere.

Facebook
Twitter