Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose efter skud

Skyderi mandag aften får politiet til at indføre visitationszone

(ARKIV) (Foto: Malte Kristiansen/Ritzau Scanpix) (Foto: Malte Kristiansen © Scanpix)

Fyns Politi har tirsdag indført visitationszone i Vollsmose. Det sker efter en anmeldelse af skud mandag aften 21.59.

Politiet har undersøgt anmeldelsen i løbet af i dag, og de første undersøgelser bekræfter, at der har været afgivet skud i aftes i boligområdet Fyrreparken i Vollsmose.

- Vi har været talstærkt til stede derude det seneste døgn, og det viser sig, at der har været en skudepisode, fortæller efterforskningsleder i Fyns Politi Jesper Weimar Pedersen.

Visitationszonen indføres tirsdag klokken 14.00 og varer i fire uger frem til den 14. januar 2020.

Konflikt mellem grupper

Politiet har kun fået en enkelt anmeldelse om skyderiet mandag aften, men undersøgelser i området har givet nogle fund, der underbygger, at der har været et skudopgør på åben gade i Vollsmose. Politiet hører dog stadig gerne fra flere, der har hørt skyderierne.

Politiets efterforskningsleder fortæller, at der formentlig er tale om konflikter mellem to grupperinger bestående af personer, som i forvejen er politiet bekendt.

- Vi ved, at det formentlig omhandler en konflikt med to grupperinger derude, og erfaringsmæssigt ved vi, at det måske vil blive gengældt. Derfor er det et vigtigt redskab at kunne undersøge de mennesker, som vi ved er en del af det her miljø, siger efterforskningsleder Jesper Weimar Pedersen.

Han pointerer, at visitationszonen ikke er et område, beboerne skal være bange for at færdes i.

- Det er vigtigt at understrege, at det er konfliktende parter, som ikke involverer uvedkommende i den her konflikt, siger Jesper Weimar Pedersen fra Fyns Politi.

Der har været indført visitationszone i Vollsmose ad flere omgange tidligere. Senest var i september i år.

Facebook
Twitter