Fyns Politi vil bemande Ærø døgnet rundt

Fyns Politi er nu klar med den nye organisering i kredsen. Det betyder blandt andet døgnberedskab på Ærø.

En samlet afdeling, der styrer beredskabet og døgnbemanding på Ærø. Det er en del af Fyns Politis nye reorganisering. (© Colourbox)

Skarp styring af det akutte beredskab og døgnbemanding på Ærø. Det er en del af den nye reorganisering, som Fyns Politi er gået i gang med. Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Fra den 3. oktober i år vil alle kræfter i beredskabet blive samlet i én afdeling med hovedsæde i Odense. Alle kredsens patruljer vil derefter køre fra Odense og fra Svendborg.

Antallet af politipatruljer bliver ikke ændret, og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen lægger stor vægt på, at beredskabet patruljerer hele kredsen døgnet rundt:

- Det er ikke meningen, at patruljerne skal ligge og køre frem og tilbage til Odense eller Svendborg, når de er på hjul. De skal være ude i kredsen, hvor de er synlige for borgerne, og hvor det giver bedst mening i forhold til de aktuelle opgaver, siger hun.

Ud over den nye struktur betyder Fyns Politis nye organisering også, at Ærø får en betjent døgnet rundt på øen. Det sker, efter at landbetjent-ordningen blev lukket.

Døgnvagten vil være bemandet med personale, der har tilknytning til Svendborg, og betjente bosiddende på Ærø vil fortsat indgå i ordningen. Derudover vil politistationen på øen blive benyttet af personale i forbindelse med politiindsatser på øen.

- Det skal altid skal være muligt at få fat i en betjent på øen. Derfor laver vi nu døgnberedskab, så der er en betjent på vagt 24-7, 365 dage om året, siger politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen.

Desuden vil Fyns Politi lukke nærpolitistationerne på Langeland, i Kerteminde og Nordfyns kommuner og i stedet åbne mindre politibutikker, hvor patruljerne kan arbejde, når der er behov for det. Det er endnu ikke på plads, hvornår de nye politibutikker vil være klar, skriver Fyns Politi i pressemeddelelsen.